2024. május 29. - Magdolna

Módosító javaslat a Fidesztől a nyugdíjcsökkenés ellen

Módosító javaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy megakadályozza a január 1-től várható, körülbelül 8 százalékos nyugdíjcsökkenést - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Iván László, fideszes országgyűlési képviselő.
2007. augusztus 29. szerda 18:26 - Hírextra
Az ellenzéki politikus szerint , mivel a nyugdíjas infláció már most meghaladja a 12 százalékot, ha a kormány által tervezett új nyugdíj-számítási mód lépne életbe, akkor a jövő évtől visszavonulóknak már 20-25 százalékkal kevesebb pénzből kellene megélniük.

A Fidesz által benyújtott módosító javaslat egyszerűen ennek az új számítási módnak a hatályba lépését akadályozná meg. A javaslatot egyébként a fideszes politikus a sajtótájékoztató után személyesen vitte el Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető irodájába, mivel azonban a képviselő asszony nem volt a helyén, a titkárságán vették át. Iván László a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy ma Magyarországon 3 millió 300 ezer nyugdíjas él és 1,6-1,7 millióan kapnak öregségi nyugdíjat. A kormány által tervezett technikai szabálymódosítással az ellenzéki politikus szerint átlagosan 8 százalékos lenne a nyugdíjcsökkenés.Lenne, akinek 5, de lenne olyan is, akinek 15 százalékot vinne el a havi járandóságából. Iván László hozzátette, már most is 1,1 millió olyan nyugdíjas él az országban, akinek havonta kevesebb, mint 50.000 forintból kell megélnie.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását