2024. április 26. - Ervin

Morvai agyonveretné az SZDSZ politikusait?

A Jobbik támogatottsága egyre nagyobb lesz kishazánkban, szavazói egyre aktívabbak, így vezetői is kénytelenek azok lenni. Ám ez az aktivitás mintha a realitás elvesztésével is járna: egyre több a szélesebb körben vállalhatatlan kijelentés.
2009. április 2. csütörtök 07:28 - Pásztor Balázs
Még jobban radikális

A Jobbik gyógyszere az utóbbi időben mintha elgurult volna - és az elgurult adagból a legnagyobb dózist Morvai-szérumnak nevezik. Ahogy hülyül a politika, úgy gárgyul meg a Jobbik is - legalábbis ezt a következtetést lehet levonni azokból az akciókból és felszólalásokból, amit Magyarország egyetlen dinamikusan növekvő pártja produkál.

A példák felsorolását kezdhetnénk a dolog előszelének tekinthető, botrányos vidéki toborzó akcióval, vagy a miniszterelnök-jelöltség kaotikus hevében elkövetett bejelentéssel. Ebben ugyanis a Jobbik Surányi háza elé hívatta szimpatizánsait, hogy így tüntessenek az előrehozott választások, no meg az MSZP-SZDSZ ellen. Csakhogy a körüzenet fél órával azután érkezett, hogy bejelentették: Surányi nem vállalja. Nem estek kétségbe, a tüntetést átrakták Bajnai Gordon Háza elé, április 2-ára, 18:30-ra (a címet a kuruc.info-ról nyúlták).

Az, hogy egy politikus magánlakása elé vérgőzös tömegdemonstrációt szervezni mennyire etikus, azt döntse el mindenki maga. De kijelenteni, hogy Magyarország csakis a magyaroké, mindenki más le van tojva, miközben - a rasszizmusnak is felfogható - cionista-palesztin hasonlattal illetik állandóan a magyar helyzetet és népet, az már kissé gusztustalan. El kéne dönteni, hogy a politikai elit zsidó, a magyar nép meg palesztin-e, vagy mindkettő elvileg magyar, csak a nép magyarabb a politikusainál (legalábbis szerintük).

Az egyre gyakoribb gyűlések unalomba fulladását jelzi az is, hogy szombaton 400-an, míg hétfőn mindössze 250-en gyűltek össze hívó szavukra. Nonszensz azon elképzelés is, hogy a külföldi tőke takarodjon az országból, és mi is visszahívunk minden hazait. Odáig az elgondolás rendben van, hogy fellépnek az offshore cégek számláin tárolt tőke ellen - ezt teszi végre Amerika is -, de ha egy ország teljesen elzárkózik, az megfullad - hogy a szabadságjogokat ne is említsük.

Nyílt levelét magukfajtának megírta...

A legnagyobb értelmi mélyrepülést mégis Morvai Krisztina, a párt nyílt levél írója, és EP listavezetője követte el. Az egykor kétségtelenül szellemes és kreatív jogi docens manapság inkább a vállalhatatlan kategóriába kezd lesüllyedni - ami kifejezetten ciki lesz az országnak, már ha kijut az EP-be (ami elég valószínű). A palesztin anyukától kapott csúzlis dolgot nem szeretnénk említeni - nem vonható értelmes párhuzam az ottani és a hazai helyzet között -, de van sok más is.

Egyrészt felszólította az embereket , hogy hazaárulózzák le a Parlamentben tartózkodókat, plusz ha már tojást dobálni úgysem lehet, „mutassanak pár egyezményes jelet” (középső ujj - a szerk.). A legnagyobbat, mégis az SZDSZ-nek címzett nyílt levelével aratott, annak is főleg a végével, ahol - egy bloggert idézve - „már sűrű hab göndörödött szája sarkában, ahogy kalapáccsal verte a billentyűket”. „Mostantól erőt mutatunk, és el fogjuk kergetni önöket a hatalomból!” - kezdi az elején visszafogottan, aztán némi szidás és vádaskodás után belelendül: „Elviselhetetlenné fogjuk tenni az ő (Bajnai Gordon- a szerk.) életét is és az önökét is, ha nem takarodnak el önként a magyar közéletből”.

De a legelképesztőbb dolgot a végén mondta: „Megkérünk minden magunkfajta magyar embert, hogy ha SZDSZ-párti országgyűlési vagy helyi képviselővel vagy más szabad demokrata közéleti szereplővel találkozna utcán, közterületen, lakóházban vagy bárhol máshol, fejezze ki a leghatározottabban és félreérthetetlenül, hogy a magyar nép az SZDSZ-t megveti és a közéletből való azonnali eltűnésüket követeli”.

Ez alapján mindenki maga dönti el - már aki hallgat a felhívásra - hogyan nyilvánítja ki a megvetését. Azt mondja az SZDSZ-es képviselőnek, hogy „Önt most megvetem!”, leköpi, vagy addig veri, amíg mozog. Az egy dolog, hogy valaki radikális, de egy ilyen kijelentésre nem szánhatja magát egy FELELŐS politikus. Persze sok mindent láttunk már a magyar politika életében, ami máshol lehetetlen lenne.

Egyéb nemnormálisok az országban

Az egy dolog, hogy egy ilyen kijelentés után, normális ember nem szavazna a jobbik EP kampányára, mert azt Morvai képviseli. De igazából a normális, szavazni akaró embernek nem sok morálisan is elfogadható választása maradt a két nagypárton, és az LMP-n kívül. Az SZDSZ az EP-s szavazási botrányával utasította el a becsületes szavazókat, az MDF pedig azzal, hogy komplett bohócot csinált a listája vezetőjéből, Bokros Lajosból. Valamint ha a nemnormálisoknál tartunk, akkor meg kell jegyeznünk a rendőrség sün-botrányát is, amin az egész ország visítva röhög.

Azonban az ilyen események megmagyarázzák azokat a számokat, amiket a legújabb közvélemény kutatások szolgáltatnak: A Szonda Ipsos felmérése szerint már 3,6 - 3,7 millió választópolgár kerüli a pártokat összességben, és egyik kisebb párt sem kapott 2 százaléknál többet. De nagyok sem érnek el szép eredményt: a Fidesz 30, az MSZP 15 százaléknál tart, és a mostani botrányok valószínűleg csak tovább növelik a politikai apátiát. Ha így megy tovább, a politika beciánozza a választókat, és a politikusok szavazataikért fognak kampányolni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. április 2. 13:24
fél ország meg egy negyed meg a libások kiket meg kopasztott biztos. és egyetértek,
gubaba
2009. április 2. 08:54
Morvai Hisztina egyre sötétebb. Lehet, hogy valaki annyira becsülje a másikat...(kezdem újra) annyira becsülje magát, hogy köpködhetnéke támad? Akkor viszont készüljön fel arra, hogy mások is a béka alól támadnak, már ami a színvonalat illeti. És akkor jön a nagyon ízléstelen poénkodás az egészségére: Hisztina a ráknak se kell, mert el nem vitte. Vagy jöhet a duma arról, hogy zsidó férje magukfajta vagy magunkfajta lenne-e (hogy némelyek kivel össze nem adják magukat...)
Mindenesetre nem az állalkert méretével van itt a gond, hanem a kerítés magasságával.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását