2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarthatatlan a helyzet a Sportkórházban

A Sportkórház jelenlegi állapotában már nem szolgálja a magyar sportot, a helyzet tarthatatlan, ezért azonnali beavatkozásra van szükség - egyhangúlag így foglalt állást kedden az Országgyűlés sport és turisztikai bizottsága.
2009. május 12. kedd 13:47 - HírExtra
A testület kihelyezett ülésén, a Dunavarsányi Edzőtáborban meghallgatta az egészségügyi és a sportot felügyelő önkormányzati tárca munkatársainak tájékoztatását a magyar sportegészségügy, s ezen belül kiemelten a Sportkórház helyzetéről.

Annak súlyossága miatt a bizottság úgy döntött: a következő ülésére meghívja Székely Tamás egészségügyi minisztert, hogy személyesen adjon képet a tárca intézettel kapcsolatos stratégiai elképzeléseiről. A parlamenti szakbizottság arra is választ vár a minisztertől, hogy szerinte milyen azonnali lépések szükségesek ahhoz, hogy a Sportkórház - hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) - a jövőben a lehető leghatékonyabban tudja szolgálni a magyar sportolók felkészülését a londoni olimpiára.

Török Ottó sportszakállamtitkár az ülésen bejelentette: a Puskás Ferenc Stadion fejlesztése nem állt le, s az MLSZ kérésére a szakértők jelenleg azt vizsgálják, mennyi pénzből lehet a létesítmény befogadóképességét augusztusra 45 ezer férőhelyesre bővíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását