2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hiller István a természettudomány oktatásáról

Az oktatási és kulturális miniszter szerint teljes félreértés vagy teljes félremagyarázás, hogy a természettudományi tárgyak eltűnnének a magyar oktatásból; Hiller István a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent információra reagált a sajtónak. A lapban
2008. július 7. hétfő 14:18 - Hírextra
Az újság úgy tudja, hogy amennyiben a rendszer beválik, várhatóan 2013-ra megszűnnek az önálló reáltárgyak, és az összes gyereket az új program szerint tanítják majd. A biológiát, a kémiát és a fizikát megszüntetik, és egyetlen tárgyat, élettant oktatnak helyette - írta a lap.

Hiller István a sajtónak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy a természettudományi tárgyak nem tűnnek el a magyar oktatásból. "Az iskolák döntik el, hogy a továbbiakban a kémiát, a biológiát vagy a fizikát hagyományos tantárgyakként oktatják-e vagy ugyanannyi óraszámban, de összevonva komplex természettudományos ismereteket adnak" - mondta a miniszter.

Elmondta azt is, hogy az új rendszert 2013-nál korábban nem akarják bevezetni, de az oktatási intézmények lehetőséget kapnak arra, hogy már a 2008/2009-es tanévben is alkalmazzák azt. Az átalakításra kizárólag európai uniós forrásokat használnak fel, a magyar oktatásügyben ez sem elvonást, sem átcsoportosítást nem jelent - emelte ki.

Azok az iskolák, amelyek ezt vállalják, több pénzt kapnak, így korszerű oktatási rendszert alakíthatnak ki - fűzte hozzá.

Hiller István felhívta a figyelmet, hogy kényszerítő erő nincs, a változtatás a magyar természettudományi oktatásnak határozottan jót tehet. "Azt akarjuk, hogy a természettudományi tárgyakból a diákjaink a jelenleginél többet tudjanak, és hogy jobban szeressék" - magyarázta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását