2024. április 26. - Ervin

Második nagyzenekaros koncertjére készül a három sármos férfi

Balczó Péter, Homonnay Zsolt és Nagy Sándor. Ők a 2005-ben alakult Adagio együttes tagjai. A fiúk a crossover stílussal - azaz a pop és a klasszikus zene ötvözésével – próbálnak újat mutatni immár két éve a közönségnek. Menedzserük Környei Attila, a
2007. augusztus 29. szerda 18:19 - Malina Adrienn
2005-ben jelent meg első lemezük Adagio címmel, amely mára már platinalemez lett. Az albumon olyan nagysikerű dalok szerepelnek, mint a The Great Pretender, a Maradj velem vagy A szabadság vándorai. 2006-ban ezt követte a Gold című albumuk. Hasonlóan nagy slágerekkel, mint az Always, az Érints meg vagy a Gyertyák. Ez a megjelenés után két héttel már a MAHASZ eladási toplistáján is szerepelt, ahol a 46. héten elérték az igen előkelő harmadik helyet. Természetesen mára ez is platinalemez lett, a fiúk pedig nem állnak meg, éppen a harmadik lemez elkészítésével vonultak stúdióba.



Homonnay Zsoltot épp a próbák alatt sikerült utolérnem.

- Hogy haladnak a próbák?

- Köszönjük jól. Benne vagyunk a sűrűjében teljesen. Most folynak a zenekari próbák és itt a teremben már nagyon jól szól az egész.

Homonnay Zsolt
1971. február 28-án született Kaposváron.
1997-ben diplomázott le a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán.
1990-1993 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja.
2000. márciusában a Madách Színház és más színházak (Győr, Szolnok, Miskolc, Pécs) vendégszereplései eredményeként elnyerte az ÉV BONVIVÁNJA díjat a szakmai zsűritől.
2002. decemberében meghívást kapott a Berlinben világpremierként bemutatott Norte-Dame-i tornyőr két szerepére - Quasimodo valamint Phobus.
- Mennyiben lesz más a mostani Margitszigeti fellépés, mint májusban a Művészetek Palotájában tartott koncert?


- Hallhatóak lesznek új dalok a következő lemezről és olyan dalok is, amiket a MÜPÁ-ban nem játszottunk, de a lemezeinken megtalálható, vagyis a repertoáron változtattunk. Valamint a hangszerelésben van változás a lemezhez képest. Nagyon feldúsítottuk az egészet: 80 fős zenekar kísér, így egész más a dalok hangzása. Ami nagyon lényeges, hogy egyéb hangszerekben, például perkákban, üstdobokban nagyon megerősödött a zenekar Takács Márton perkás szólistával. Ő Magyarországon is egyedülálló hangszerpark birtokosa. Olyan afrikai és dél-amerikai hangszerekkel színesíti a produkciót, amik teljesen egyedi ízt adnak a daloknak.
Persze rajta kívül is kiválóságok vannak a zenekarban. Dörnyei Gábor dobos, Kató Zoltán szaxofonos, Csiszár Ferenc gitár, Czomba Imre billentyű és digitális szintetizátorral bővíti a hatásokat és Kemény Gábor zongorán játszik. Ami a legfontosabb, hogy minden élőben szólal meg, ami azért Magyarországon nem gyakori.

Nagy Sándor
1980-ban a Kisvárdán született.
A gimnáziumi évek alatt tagja lett a helyi Doctorock nevű színtársulatnak.
2005-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, majd a Madách Színház társulatához szerződött.
2006. március 28-án, a színházi világnap alkalmából a Művészetek Palotájában átvehette a Súgó Csiga-díjat.
- Nagy térben, ráadásul szabadtéren kell megszólalni a hangoknak. Kíván ez valamilyen speciális beállítást?

- Egy ilyen nagy zenekart nagyon nehéz egyben hangosítani. Minket segíteni fognak a füles monitorok és azoknak a bekeverése is egy külön nehzség. Fontos, mert mindenkinek más az igénye: Balczó Peti jobban szereti a szimfonikusokat erőteljesebben hallani, Nagy Sanyi a rockosabb hangokat, én meg azt szeretem, ha szépen együtt szól minden.

- Hogy haladtok a harmadik lemezzel?

- Folyamatosan dolgozunk rajta. Innen a próbáról megyünk rögtön a stúdióba és késő éjszakáig ott vagyunk. A nagyzenekart is már be tudtuk vonni a felvételekbe, így egy igényes, izgalmasabb hangzásvilág lesz hallható a lemezen.

Balczó Péter
1983. június 2-án, Debrecenben született.
2002-ben érettségizett a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. Még ez év szeptemberében felvették a debreceni Csokonai Színház opera kórusába, ahol 2005-ig dolgozott.
2005. áprilisában a Graz-ban megrendezett nemzetközi énekversenyen elért döntős szereplésére a legbüszkébb. Itt találkozott leendő tanárával, aki azonnal felvette a graz-i Zeneművészeti Főiskola opera szakára, ahol ősszel el is kezdte a tanulmányait.
2006. őszén élete első opera főszerepében mutatkozott be. Debrecenben Mozart Szöktetés a szerájból című művében Pedrillo szerepét alakítja.
- Marad a megszokott hangvétel?


- Igen, megmaradunk a romantikus vonalnál, de felkerül rá egy-két olyan dal is, ami csak a mi feldolgozásunkban hallható. Például Bach egyik műve, ami eredetileg hegedűre van írva és énekben még nem dolgozták fel, a szöveget pedig én írtam hozzá. Valamint az Örömóda is újfajta feldolgozásban lesz hallgató.

-Köztudott, hogy sokat játszotok különböző színházakban is. Össze lehet egyeztetni az Adagios elfoglaltságokkal?

-Egyre jobban megfér egymással a két dolog. Szerencsére, nyugodtan mondhatom azt, hogy mára az Adagio is felnőtt, és országos igény van ránk. Most volt a Budapest Sportarénában egy jótékonysági gála, ahol mi is felléptünk, ott többen is felfigyeltek ránk, és érdeklődés mutatkozik irántunk külföldről is.

- Az időjárás jelentést figyelitek?

- Igen, igen, reméljük csütörtökön nem szól közbe semmi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását