2024. május 16. - Mózes, Botond

Minden második ember tart a klímaváltozástól

Tízből 9 felnőtt tapasztalt szokatlan időjárást az elmúlt időszakban, és minden második úgy gondolja, hogy ez veszélyezteti a Föld népességét - derül ki a TÁRKI és az Image Factory 2007 júliusában végzett közvélemény-kutatásából.
2007. augusztus 16. csütörtök 19:46 - Hírextra
A felmérés eredménye szerint a megkérdezettek egyharmada szerint a közeljövőben, egyötödük szerint pedig hosszútávon érzékeljük majd a veszélyt. A nők valamivel jobban aggódnak a klímaváltozás miatt, mint a férfiak.

Háromból ketten azt válaszolták a közvéleménykutatók kérdésére, hogy a politikusok nem fektetnek kellő hangsúlyt a környezetvédelemre. Az egyes pártok támogatói eltérően vélekednek ebben a kérdésben: az MSZP szavazóinak egyharmada elégedett a párt környezetvédelmi munkájával, míg ugyanez az arány az MDF-re voksolók között 17%.

A TÁRKI és az Image Factory felmérte azt is, hogy a pártok a 2006-os választási programjuk mekkora hányadát szentelték a témának. Összesítésük szerint az MSZP 2, a FIDESZ 3, az MDF 5, az SZDSZ 6, míg a KDNP 7 százalékát.

Vizsgálták azt is, hogy mennyit foglalkozik a környezetvédelemmel az üzleti világ és a sajtó.
Úgy találták, hogy a hazai élmezőnyt jelentő cégeknek csak 8 százaléka vesz részt valamilyen klímavédelmet célzó kezdeményezésben, illetve fogalmazott meg klímapolitikai stratégiát

Ami a médiát illeti, 2007 első felében ötször annyi sajtómegjelenés foglalkozott az általános felmelegedéssel mint a tavalyi év azonos időszakában, és közel két és félszer annyi, mint tavaly egész évben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását