2024. április 29. - Péter

Mikola: közbotrány!

Közbotránynak nevezte Mikola István azt, hogy a kormány igéretével ellentétben nem mutatja be augusztus 24-én az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló részletes koncepcióját.
2007. augusztus 16. csütörtök 19:38 - Hírextra
Mikola elmondta: az egyik televízió műsorában jelentette be az MSZP egyik szakpolitikusa, hogy mégsem készül el augusztus 24-re a részletes terv, de az őszi ülésszakra benyújtják a törvényjavaslatot. A fideszes politikus szerint egy ilyen hatalmas átalakításnál mindenképpen be kellene mutatni a tervezett több-biztosítós rendszer hatástanulmányait, kockázatanalíziseit. Hozzátette: a kormány hazudott, továbbra is fű alatt akarják ezt a hatalmas átalakítást végrehajtani.

Mikola István szerint üdvözlendő, hogy az Európai Fejlesztési Bank anyagilag is be kíván szállni a magyar egészségügybe. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz már 2001-ben felvázolt egy olyan koncepciót, amelyben a kórházak önkormányzati tulajdonban maradnának, de közhasznú, non-profit gazdasági társaságokká alakulva magánforrásokat is elfogadhatnának. Az egészségügyi szakpolitikus egyúttal cáfolta, hogy Fidesz támogatással a pécsi orvosi egyetem és a megyei önkormányzat privatizálni akarná a helyi kórházat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását