2024. május 2. - Zsigmond

Befejeződött a CineFest

A díjazott filmek vasárnapi vetítésével befejeződött a CineFest, a Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja Miskolcon, fődíjas a mexikói Isabel Munoz In Transit című alkotása lett, a zsűri különdíját Szirmai Márton vehette át, Gyarmathy Lívia életmű díjat k
2008. szeptember 21. vasárnap 18:55 - Hírextra
Az immár ötödik alkalommal megrendezett Cinefestre az idén 280 nevezés érkezett 48 országból, az előzsűri döntése értelmében 67 alkotás versenyezhetett a díjakért öt kategóriában - nagyjátékfilm, kisjáték- és kísérleti film, dokumentumfilm, animációs film és speciális kategória - mondta Bíró Tibor fesztiváligazgató, hozzátéve, hogy a fesztivál egy hete alatt mintegy 10 ezren látták a filmeket.

A CineFest idén először életműdíjat adott ki, a kitüntetett Gyarmathy Lívia, a Magyar Mozgókép Mestere, filmjeiből retrospektív sorozatot válogattak a szervezők.

A fesztivál fődíját a mexikói Isabel Munoz In Transit című alkotása kapta. A díjazottak között volt ukrán, dán, lengyel, észt, izraeli rendező, a magyarok közül Szirmai Mártont a zsűri különdíjjal jutalmazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását