2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A PDSZ kerekasztal köré ül

A közoktatás finanszírozási kérdései és a közoktatás iránti társadalmi elvárások szerepelnek többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által kezdeményezett kerekasztal napirendjén, amely első ülését jövő csütörtökön tartja - közölte K
2007. április 28. szombat 08:08 - Hírextra
A tervezett témák között szerepel még a közoktatás szereplőinek partneri viszonya, így az iskola és a családok, a pedagógusok és a szülők, a szakszervezetek és fenntartók közötti kapcsolat. Kerpen Gábor elmondta, hogy a kerekasztal - amelynek munkáját kéthónaposra tervezik - célja egy közös dokumentum kidolgozása a fent említett kérdésekben, valamint egy "közös minimum" elfogadása.

Közölte: a kerekasztal előkészítésekor jelen volt a szakszervezetek oldaláról a PDSZ mellett a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, és jelezte részvételét a későbbiekre a Pedagógusok Szakszervezete.

A szakmai szervezetek képviseletében ott volt a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete, a Gimnáziumok Országos Szövetsége, a szülői oldalról a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, a fenntartók részéről pedig a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Szintén jelezte, hogy bekapcsolódna a kerekasztal munkájába a résztvevőnek meghívott Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását