2024. március 29. - Auguszta

Pénzt ad a főváros a saját útjaira

Támogatta a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn azt a javaslatot, hogy az idén 500 milliárd forintot, jövőre pedig 700 milliót különítsenek el az útburkolati jelek teljes körű felújítására - nyilatkozta Nyáry Krisztián az MTI-nek.
2009. április 6. hétfő 12:25 - HírExtra
A Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Budapesten 280 ezer négyzetméter útburkolati jel van, ebből 270 ezer tartós kivitelű, 10 ezer pedig festett. A tartós útjeleket három-négy évente, a festetteket pedig évente egy-kétszer kell újrafesteni.

Az igazgató tájékoztatása szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az elmúlt három évben összesen 255 millió forintot fordított erre a célra. Az útburkolati jelek a város több pontján megkoptak, s ez forgalombiztonsági kockázatot jelent. A kabinet elé benyújtott javaslat szerint a városhatártól a központ felé haladva újítanák fel az útburkolati jeleket a főutakon.

Elsőbbséget élveznek a kijelölt gyalogátkelőhelyek, a kerékpáros jelzésrendszerek és a sávelhúzások. Ezeken kívül az iskolai gyalogátkelőhelyeknél is újrafestik a figyelmeztető jeleket.

Az igazgató közölte, ha a közgyűlés is támogatja a javaslatot, a munkálatokat elsősorban a nyári iskolaszünetben végeznék el a közterület-fenntartó szakemberei.

Az MTI információi szerint a kabinet elé benyújtott javaslatában Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes megállapította, hogy az elmúlt három évben a szükségesnél jóval kevesebb útburkolati jelet újítottak fel, s ez mára komoly forgalombiztonsági kockázatot jelent. Tavaly 200 millió forintot, 2007-ben 11 milliót, 2006-ban pedig 44 millió forintot biztosított a közterület-fenntartóknak útjelfestésre a fővárosi önkormányzat.

A főpolgármester-helyettes kitért arra is, hogy az utóbbi években megvalósult, illetve 2010 végéig tervbe vett útjelfelújítások kapcsán mintegy 44 ezer négyzetméter útburkolati jel újult, újul meg, s így 236 ezer négyzetmétert kell korszerűsíteni. A 10 ezer négyzetméternyi festett technológiájú útburkolati jeleket idén és jövőre is meg kell újítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását