2024. április 29. - Péter

Időt nyertek a fehérvári iskolák

Ebben az önkormányzati ciklusban már nem lesz iskolabezárás Székesfehérváron, mert az erre vonatkozó intézkedéseket tartalmazó oktatás-fejlesztési tervet április 5-én levette a napirendről a város közgyűlése.
2007. április 10. kedd 17:43 - Hírextra

Bár a javaslatról még tárgyal a grémium, de az óvodák "bokrosításáról", az általános iskolák bezárásáról és a szakközépiskolák egyesítéséről szóló elképzelések kikerülnek belőle.

Az eredeti tervek szerint egy általános iskolát kifutó rendszerben, egyet pedig szeptembertől bezártak volna, ezen kívül két szakközépiskolát akartak összevonni Székesfehérváron. 7 központi, és 15 tagóvodát is létrehoztak volna a terv megvalósításával,

Dr. Csapó Csilla, az oktatásért felelős alpolgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, az egyéni és a pártérdekek döntöttek a szakmai érdekekkel szemben, amikor a közgyűlés szakmai vita nélkül levette napirendjéről az oktatás-fejlesztési terv tárgyalását. Az önkormányzat 4,5 milliárd forintot költ saját erőből az oktatásra, és ebben finanszírozzák a 63 üresen álló tanterem költségeit is, ami az alpolgármester szerint kidobott pénz. Csapó Csilla szerint a két iskola megszüntetésével 350 millió forintot spórolt volna az önkormányzat. Az iskolákban 1732 gyermekkel kevesebb tanul, mint amennyit be tudnának fogadni az intézmények.

A közgyűlés később megtárgyalja az oktatás-fejlesztési tervet, de ebben már nem szerepelnek az óvodák központosításáról, az iskolák bezárásáról és a szakközépiskolák összevonásáról szóló elképzelések.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását