2024. május 13. - Szervác, Imola

Idén átalakul a BKV

A Budapesti Közlekedési Részvénytársaság (BKV) 50 pontból álló stratégiai átalakítási programját ismertette kedden a cég vezérigazgatója a főpolgármesteri kabinet ülésén. A létszámleépítéssel kapcsolatban még nincsenek végleges elképzelések, de várhatóan
2007. április 10. kedd 17:36 - Hírextra
Az 50 pontból álló stratégiai átalakítás terv célja a BKV működésének átalakítása, a kiadások csökkentése és a bevételek növelése - közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. Hagyó Miklós azt mondta, hogy még a héten ismertetik az elképzeléseket a Fővárosi Közgyűlés frakcióival, így az ellenzékkel is. A főpolgármesteri kabinet a jövő hétfőn kap írásos anyagot. A terv pontosítása után az önkormányzat gazdasági, lletve városüzemeltetési bizottsága elé kerül a javaslat, tehát az átalakítás pontos ütemezése a következő hetekben dől majd el, de a programot még ebben az évben végrehajtják.

Hagyó Miklós elmondta: átalakítják a cég teljes irányítási struktúráját, az eddigi 12 igazgatóság helyett a jövőben 6 lesz. A pótdíjak emelésének a bevételnövelés a célja. A bérlet vagy jegy nélkül utazók helyszíni bírsága a jelenlegi 2500 helyett 5000 forint lesz. 30 napon belül az eddigi 5000 forint helyett 10 ezret kell fizetni. Akinek van bérlete, de az ellenőrzéskor nincs nála, az 2500 forintot fizet, ha 3 napon belül bemutatja. A felszabaduló ingatlanok hasznosításából ugyancsak a bevételek növelésére számítanak.

A létszámleépítés pontos mértékéről még nincsenek végleges elképzelések - közölte Hagyó Miklós. A BKV 13 ezer dolgozójából 10 ezer fizikai dolgozó, 2700-3000 között van az irodai alkalmazottak száma. A fizikai dolgozóknál 10 százalék körüli, az irodai alkalmazottaknál 20 százalék feletti lehet a létszámcsökkentés. Antal Attila vezérigazgató már tájékoztatta az elképzelésekről a BKV szakszervezeteit, az üzemi tanács tagjai, és rövid írásos tájékoztatást kapott minden alkalmazott. A cégvezetés folyamatosan egyeztet az érdekképviseletekkel.

Hagyó Miklós elmondta: felvette a kapcsolatot a munkaügyi miniszterrel. A munkaügyi központok segítik az átalakulást. A BKV-nál lesz egy iroda, ahol jogi tanácsadással, tréningekkel, állásbörzével várják majd azokat, akiknek új munkahelyet kell keresniük.

Az átalakítást a BKV úgy hajtja végre, hogy a szolgáltatások színvonala és a műszaki biztonság nem csökkenhet. A főpolgármester-helyettes elmondta: arról még nincsenek pontos adatok, hogy az intézkedések eredményeképpen mekkora megtakarításra számíthanak. A cél az, hogy 2008-ban a cég működési kiadása ne legyen több a 2006-os 106 milliárd forintnál.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását