2024. május 5. - Györgyi

Orvoshiány miatt megszűnt a reumatológia

Orvoshiány miatt szerdától átmenetileg szünetel a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban; a probléma várhatóan két héten belül megoldódik - mondta el az MTI érdeklődésére az intézmény főigazgatója.
2008. október 1. szerda 10:56 - Hírextra
A gondot az okozza, hogy a három régió határán fekvő súlyponti kórházból egy reumatológus szakorvos más városba költözött, egy beteg, egy pedig gyesen van, s eddig - tekintettel arra, hogy reumatológusokból országosan is hiány van - nem sikerült a helyüket betölteni - tette hozzá Máté-Kasza László.

Tájékoztatása szerint az intézmény vezetése jelenleg négy orvossal is tárgyal, s egyikük - amennyiben sikerül számára az önkormányzat támogatásával lakást biztosítani - rövid időn belül munkába is állhat.

Gondot jelent az üres orvos állások betöltésénél, hogy a jelentkezők szokatlanul magas munkabért kérnek.

A reumatológiai szakellátásra szoruló dunaújvárosi betegeket az átmeneti időben a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházban látják el, a fizioterápia- és csontritkulás-vizsgálatot és -ellátást viszont változatlanul biztosítja a kezelésre, ellátásra szorulók számára a Szent Pantaleon Kórház.
Az intézményben a traumatológián, az ideggyógyászaton és a reumatológián lenne szükség több orvosra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását