2024. április 24. - György

Fekete áprilist jósol Pelczné

Pelczné Gáll Ildikó szerint "fekete április" kezdődött vasárnap, "a kormány hibás gazdaságpolitikájában teljesen vétlen családokat és vállalkozásokat sújtják megint megszorítások".
2007. április 1. vasárnap 18:54 - Hírextra
A Fidesz országgyűlési képviselője, a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke Soltész Miklóssal, a KDNP frakcióvezető-helyettesével tartott sajtótájékoztatót, az április 1-jétől érvényes egészségügyi, valamint a járulékokat és az útdíjat érintő szabályozásokról. Pelczné Gáll Ildikó szerint amióta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly nyáron "megígérte, hogy többet nem hazudik", azóta történt egy újabb megszorítás, konvergencia program néven, majd január 1-jén drasztikus áremelések következtek be.
A képviselő kifejtette, hogy utoljára 1995-ben, a Bokros-csomag idején történt az meg, hogy összevonták az idősek nyugellátását a nyugdíj mellett szerzett jövedelemmel, és együttesen adóztatták.

Hozzáfűzte, hogy a polgári kormány kettéválasztotta ezt a kétfajta bevételt, és a nyugdíj adómentes volt. Ez azonban nem tartott sokáig: a kormány már a 2006. évi költségvetés tervezésénél az összevonás mellett döntött. Áprilistól a nyugdíjasoknak 1,5 százalékos munkavállalói, illetve 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot is kell fizetniük, azzal, hogy aki az utóbbit korábban befizette, az plusz 0,4 százalékos nyugdíjemelést kap.

Pelczé Gáll Ildikó kitért arra, hogy ezt a havi mintegy 6 ezer forintot a tanulóknak is kell fizetniük érettségi után. Ezért hétfőn módosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésben, hogy az érettségizők kapjanak négy hónapos türelmi időt az egészségbiztosítási járulék fizetésére, mivel csak szeptemberben tudják meg, hogy felvették-e őket felsőoktatási intézményekbe, vagy szakképzés keretében folytatják tanulmányaikat.

Soltész Miklós "a fekete vasárnap" részének nevezte három kórház megszűnését, a kórházi várólistás betegek átirányítását más intézményekbe, valamint a budapesti szülészeti ágyak 45 százalékos csökkentését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását