2024. május 5. - Györgyi

Csak a kormány teljes meghátrálását fogadják el

A Liga addig folytatja a nyomásgyakorlást, amíg a kormány vissza nem vonja az egészségbiztosítás és nyugdíjrendszer átalakítására irányuló elképzeléseit, valamint a vasúti szárnyvonalak megszüntetésére tett intézkedéseit - jelentette be Gaskó István, a sz
2007. november 29. csütörtök 17:18 - Hírextra

Leszögezte: csak azt tartják elfogadható kompromisszumnak, ha a kabinet visszavonja ezen ágazatok átalakításra vonatkozó elképzeléseit. Akkor "a szakszervezetek a munkavállalói fegyvereket lábhoz teszik".

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által összehívott budapesti sajtóértekezleten Gaskó István elismerte, hogy az átalakításokra szükség van, de szerinte az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése elfogadhatatlan.

Szabó Endre, a NOE elnöke szintén elfogadhatatlannak nevezte, hogy "az emberek feje felett döntenek" az őket érintő kérdésekről, és ellehetetlenítik a vidéki Magyarországot azzal, hogy kisiskolákat, vasúti szárnyvonalakat szüntetnek meg.

Morvayné Bajai Zsuzsanna, a NOE alelnöke kitért a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényjavaslatra is. Szerinte ez a javaslat alkotmánysértő, mert a házasság jogkövetkezményeivel látna el egy másfajta jogintézményt. Az alelnök asszony úgy vélte, hogy a javaslat nem csak "abszurdum" a jogkövetkezmények összekeverése miatt, de egyenesen bevezetné többnejűséget és a többférjűséget is.

A sajtóértekezleten Gaskó István és Szabó Endre egyetértett abban, hogy "a társadalom soha nem látott egységbe tömörült" a kormány reformintézkedései ellen.

A Liga Szakszervezet novemberben jelentette be, hogy december 17-re, az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslat parlamenti zárószavazásának napjára országos, több ágazatra kiterjedő, határozatlan idejű sztrájkokra hívja fel a magyarországi szakszervezeteket, hogy így tiltakozzanak az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjszámítás 2008. január 1-jétől érvényes számítási módja ellen.

A Liga ezzel egy időben arról is döntött, hogy nyomásgyakorlási akcióként december közepén ismét tüntetést szervez az Országház előtt a Kossuth Lajos téren.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását