2024. május 5. - Györgyi

19 ország újságíróit fogadja a BTF

A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztiválközpont Kht. szervezésében 19 ország 38 újságírója látogat el a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, amelyet az idén március 16. és április 1. között rendeznek meg - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.).
2007. március 17. szombat 11:30 - Hírextra
Az újságírók az előadások, illetve kiállítások megtekintésén túl számos szabadidős program közül választhatnak tartózkodásuk alatt. A közlemény szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az újságíró tanulmányutak szervezése az egyik leghatékonyabb módja a hazai turisztikai kínálat külföldi népszerűsítésének.

Tavaly 297 külföldi tanulmányút keretében összesen 638 újságírót, 220 forgatócsoportot, 1.760 turisztikai szakembert és utazásszervezőt fogadott a Magyar Turizmus Zrt. A tanulmányutak nyomán megjelent cikkek és tudósítások "hírértéke" meghaladta az 1,7 milliárd forintot, ennyibe került volna, ha hirdetésként vagy fizetett hírként jelentek volna meg.

Budapesten két rendhagyó program is várja a külföldi újságírókat: a "Budapest másképp" városnézés során kávéházakkal, galériákkal, aukciósházakkal és egyéb érdekességekkel ismerkedhetnek a vendégek, a másik program pedig a Terror házát, a Szoborparkot és a szocreál hangulatát idéző vendéglátóhelyeket mutatja be számukra. A Kodály napon a világhírű zeneszerző munkásságát ismerhetik meg az újságírók.

Egy kétnapos kirándulás keretében a külföldi médiumok képviselői megismerkedhetnek Pécs látnivalóival és találkozhatnak az Európa Kulturális Fővárosa 2010 Menedzsment Iroda vezetőivel is. Ezt követően Villányban a magyar borkultúra képviselői várják őket, ahol megkóstolhatják a kiváló villányi borokat. A másik, fővároson kívüli program során Gödöllőre és Domonyvölgybe látogathatnak a vendégek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását