2024. június 17. - Laura, Alida

Sztrájk Ferihegyen-leállt a közlekedés

Sztrájk kezdődött Ferihegyen reggel 6 órakor, és bár a repülőtér mind a három terminálja üzemel, az utasbiztonsági ellenőrzés jelentősen lassul, járatok késésére, esetleg törlésére is lehet számítani - jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója.
2008. december 10. szerda 07:50 - Hírextra
Az utasoknak ajánlatos három órával gépük indulása előtt kiérkezni a repülőtérre - hangsúlyozta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője szerdán reggel.

A szóvivő elmondta, hogy az 1-es terminálon reggel 6 óráig a járatok időben elindultak. Hozzátette: az utasbiztonsági terület munkavállalói közül sokan sztrájkolnak. Az üzemanyag kiszolgálók felvették a munkát, így a légitársaságoknak nem kell másik reptéren tankolniuk.

Leállt a közlekedés a Ferihegyi repülőtéren szerdán reggel nyolc órára két szakszervezet tagjainak sztrájkja miatt. Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy az utasbiztonsági ellenőrzés teljesen szünetel, a 2A terminál indulási csarnoka megtelt a várakozó utasokkal.

A Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének (RDSZSZ) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hirdetett szerda reggel 6 órától határozatlan időre szóló munkabeszüntetést. A szerdai érkező járatok közül utolsóként a Damaszkuszból érkező szállt le 6 óra 27 perckor, az induló gépek közül a Milánóba tartó szállt fel utoljára 7 óra 49 perckor.
Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője szerint a következő egy-két órában derül ki, hogy hány járat késik, illetve hányat kell törölni.

Németh Krisztina, a Malév szóvivője az MTI-nek elmondta: a Malév 5 járata még időben elindult a Ferihegyi repülőtérről szerdán reggel, a többit illetően azonban a légitársaság nem tud biztosat mondani.

A menetrend szerint szerdán összesen 250 járat közlekedne Ferihegyen.A határozatlan idejű, általános sztrájkot a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), valamint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hirdette meg, miután kedden sem hoztak eredményt a munkáltatóval folytatott tárgyalások. Az érdekképviseletek egyebek között a Budapest Airport átalakításának teljes felfüggesztését, új kollektív szerződés megkötését és a létszám megtartását követelik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását