2024. május 6. - Ivett, Frida

Molotov-koktél-gyár bukott le Budapesten

Valóságos Molotov-koktél-gyárat rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti fiatalember, akit a rendőrség már őrizetbe vett - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese.
2007. március 14. szerda 14:47 - Hírextra

Zsombok György elmondta: a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve kedden délután fogták el a fiatalembert, aki a bérelt lakásban egy hónapja készült a Molotov-koktélok gyártására. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni akarta azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen. A fiatalember tettének jogi minősítése közveszély-okozás előkészülete. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni akarta azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen. A fiatalember tettének jogi minősítése közveszély-okozás előkészülete.

A lakásban tartott házkutatás során 56 ásványvizes és 25 egyéb üveget, és a Molotov-koktél gyártásához szükséges más segédanyagokat (méretre szabott dugót, kanócnak való rongyot és benzint) találtak.

A büntetlen előéletű fiatalember jelenleg őrizetben van. Kihallgatása során elismerte, hogy egy hónapja készült a "gyártásra". Kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított "a Kossuth tériekhez tartozik", személyes kapcsolatban van olyan emberekkel, akik az őszi események miatt rendőrségi eljárás részesei voltak.

A rendőrség az ügyről kiadott közleményében az szerepel: a fiatalember a lakásban talált névjegykártya szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja. A rendőrség a sajtótájékoztatón bemutatta a lefoglalt eszközök egy részét is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását