2024. május 4. - Mónika, Flórián

Visszahívatnák posztjáról Oláh Lajost

Rendkívüli megyei küldöttgyűlés összehívására kezdtek aláírásgyűjtésbe hajdú-bihari szocialisták annak érdekében, hogy visszahívják posztjáról Oláh Lajost, az MSZP Hajdú-Bihar megyei területi szövetségének elnökét - közölte az MTI-vel vasárnap egy neve elhallgatását kérő helyi szocialista politikus.
2009. október 18. vasárnap 19:54 - HírExtra
Elmondta azt is, hogy a párt szombaton tartott megyei küldöttgyűlésén nem a hivatalosan előterjesztett, hanem a küldöttek többsége által helyben megszavazott országgyűlési képviselő-jelölti listát fogadták el, ami ugyancsak jelzi a megyei vezetés iránti bizalmi válságot.

Gyula Ferencné, az MSZP hajdú-bihari választmányának elnöke az MTI érdeklődésére vasárnap közölte: szabályszerűen tartották a megyei közgyűlést, ahol nem a jelölőbizottság által előterjesztett két hivatalos lista egyikét, hanem egy teljesen új jelöltlistát fogadtak el.

A két hivatalos lista ugyanis nem nyújtott tényleges választási lehetőséget: az első öt helyen ugyanazok a nevek szerepeltek, csupán a 3. és a 4. helyen lévő név cserélődött fel - mondta a választmányi elnök.

Ismertetése szerint a jelölőbizottság listáin a következő volt a sorrend: mindkét listát a megyei elnök Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára vezette, a második helyen Zsiros Lajos debreceni városi pártelnök szerepelt. A 3. és a 4. helyen mindkét listán, változó sorrenden Csontos János és Tóth József jelenlegi képviselők szerepeltek, az 5. helyen mindkét listán ő maga, Gyula Ferencné országgyűlési képviselő.

A küldöttek egy rész úgy döntött, hogy ez nem valódi választás, ezért új listát terjesztettek elő, amelyről a küldöttgyűlésnek döntenie kellett.

Az MTI információi szerint ezt a listát Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára vezette, de miután érvényben volt a küldöttgyűlésnek egy korábbi döntése, miszerint a listát a megyei pártelnök vezeti, felajánlották a listavezetést Oláh Lajosnak, aki azt elfogadta.

Gyula Ferencné szerint az új lista valódi választást jelentett, s jelezte azt a törekvést, hogy a jövőben egyre több szakpolitikusra van szükség a parlamenti frakcióban.

A küldöttek a három lista közül 86:81 arányban a helyben előterjesztett új listát szavazták meg, amelynek első öt helyén Oláh Lajos, Forgács Barnabás, Gyula Ferencé, Juhászné Lévai Katalin (volt hajdú-bihari közgyűlési elnök, jelenleg is országgyűlési képviselő) és Bákonyi László (debreceni szocialista önkormányzati képviselő) szerepelnek.

Gyula Ferencné nem kívánta kommentálni az MTI más forrásból származó értesülését, miszerint a hajdú-bihari szocialisták aláírásgyűjtésbe kezdtek rendkívüli küldöttgyűlés összehívására.

A magát megnevezni nem kívánó informátor szerint ezen kezdeményezik Oláh Lajos visszahívását a megyei szövetség elnöki posztjáról.

A visszahívást követően a választási jelöltlista éléről is leveszik Oláh Lajost - közölte a névtelenséget kérő szocialista politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását