2024. május 17. - Paszkál

Rács mögött marad az ügyész

Három hónappal meghosszabbította Varga Gergely ügyész előzetes letartóztatását a bíróság - írja a csütörtöki Népszava.
2009. október 8. csütörtök 07:32 - HírExtra
A Fővárosi Főügyészség korrupciós ügyben tetten ért egykori szóvivőjét azzal gyanúsítják, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy nővel, akivel szemben ő képviselte a vádat. Több százezer forintot is kért tőle, hogy a bíróságnál felfüggesztett börtönbüntetést érjen el csalási ügyében. Az ítélet meg is született, de a két fél közötti elszámolási vita végén a nő feljelentette az ügyészt, akit pénzátvétel közben fogtak el.

Varga Gergely ügyét elsőként a Népszava írta meg, furcsállva, hogy a tettenérést követően nem vették azonnal őrizetbe. A cikk megjelenésének napján a legfőbb ügyész eltávolította őt a testülettől, de Ihász Sándor fővárosi főügyész nem találta indokoltnak a lap felvetését az őrizetbe vétellel kapcsolatban. Később az ügyészség kénytelen volt felülbírálni álláspontját, mert kiderült, hogy Varga a tanúk befolyásolásával megkísérelte az eljárás meghiúsítását. Egyelőre nem tudni, hogy a szabadlábon töltött időben pontosan milyen módon igyekezett szabadulni a felelősségre vonás alól.

A bíróság legközelebb decemberben dönthet a letartóztatás további meghosszabbításáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását