2024. április 20. - Tivadar

Kortárs osztrák építészeti kiállítás Győrben

Kortárs osztrák építészeti kiállítás nyílik november 6-án, szombaton Győrben. A Foglaljon helyet! (Nehmen Sie Platz!) címet viselő tárlat Ausztriában kialakított, felújított közterek fotóit és leendő közterületek terveit mutatja be a Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter Gyűjteményében.
2010. október 31. vasárnap 22:25 - HírExtra
A kiállítás az Architektur Raumburgenland osztrák építészeti alapítvány anyaga, amely a szabad közösségi életterek változását mutatja be a kortárs építészet nézőpontjából. A tárlat a térnek a kistérségek életében betöltött szerepét dolgozza fel. Ez a problémakör napjainkban a kortárs építészetelmélet egyik legnépszerűbb területe - mondta az MTI-nek Gunther Zsolt építész, az alapítvány elnökségi tagja.

A kiállítás megnyitója alkalmából osztrák-magyar építészeti szimpóziumot tartanak, amelynek témája a közterek kérdésköre lesz. A közterek dolga a város-, illetve községlakókat ugyanúgy érinti, mint az építész szakmát, hiszen amint az ember kilép a lakásából, nyomban köztérbe kerül. S az senkinek sem mindegy, hogy milyen minőségű környezet veszi körül - indokolta a téma fontosságát a szakember.

Osztrák és magyar építészek fejtik majd ki gondolataikat a találkozón, amelyen minden bizonnyal szó esik a közelmúltban felújított győri Széchenyi térről is. A szimpóziumnak az Esterházy-palota ad helyet.

A kiállítás november 30-ig látogatható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását