2024. május 2. - Zsigmond

Rekordszámú pályamű érkezett

Rekordszámú (519) pályamű érkezett a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra a nemrég lezárult nevezési határidőre - tájékoztatta Lóránt Gergely, a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-t.
2008. február 26. kedd 16:53 - Hírextra

A tévéműsorok legnagyobb seregszemléjét idén Veszprémben rendezik meg április 4-e és 6-a között. A fesztivál 19 év után idén tér vissza oda, ahol elkezdődött, azaz eredeti helyszínére, Veszprémbe - jegyezte meg a sajtófőnök.

Ismertetése szerint 13 kategóriában érkeztek pályaművek, amelyek összesen 15 ezer percnyi műsoridőt tesznek ki - mondta Lóránt Gergely. Hozzátette: valamennyi országos tévécsatorna pályázott, de számos helyi, városi tévé is küldött anyagot, s nagy számban érkeztek alkotások a határon túli magyar tévéműhelyektől is.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint március 1-jéig egy kategóriában még lehet pályázni: az új média kategóriában a világhálón megjelenő videóanyagokat is várnak, illetve mobiltelefonon felvett, öt percnél nem hosszabb videókat is elfogadnak a rendezők. A veszprémi fesztiválon az új médiás tartalmú és mobilvideókat is levetítik - tájékoztatott Lóránt Gergely.

A pályaműveket kategóriánként előzetesen minősíti a szakmai zsűri, s azok közül a legjobbak - kategóriánként az alkotások mintegy 25 százaléka - kerülnek majd a fesztivál zsűrije és a közönség elé Veszprémben - mondta a sajtófőnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását