2024. május 3. - Tímea, Irma

Inreakzív Lúdas Matyi

Fazekas Mihály Lúdas Matyi című mesejátékát mutatta be a Jászai Mari Színház kedden Tatabányán. Fazekas szövegét Schwajda György dolgozta át rádiójátékká, a színház ezt a szövegváltozatot keltette életre a produkcióval, amelybe a nézőtéren ülő gyerekeket
2008. október 7. kedd 18:15 - Hírextra
A keddi bemutató előtt - mint minden előadás előtt - a színészek játszóházat tartottak a gyerekeknek, később pedig a nézők felmehettek a színpadra, árusként, ácsként és más szerepekben bekapcsolódhattak a játékba.

A gyerekelőadás díszletei gyermekkockás építőjátékra hasonlító, felnagyított elemekből állnak, ebből építenek kunyhót, palotát, díszkutat.Bár az eredeti történet szerint Lúdas Matyi háromszor veri el az őt megverető és lúdjait elkobzó Döbrögit, a Jászai Mari Színház darabjában a harmadik verés már csak jelképes.

"Lúdas Matyi igazságot akar, de ha nem vigyázunk, akkor a történet csak arról fog szólni, ha megütöttek, üss vissza háromszor, azaz állj bosszút" - indokolta a változtatást Honti György rendező, hozzátéve, hogy Lúdas Matyi inkább kimondtatja az önkényeskedő földesúrral, hogy nem él vissza a hatalmával, és soha többet nem bánik senkivel igazságtalanul.

Az interaktívvá tett darabban Matyi szerepében Tóth Máté látható, a pösze Galiba libát Szilágyi Kata, Döbrögit Egyed Attila alakítja. Az előadásban közreműködik a budapesti Hetényi Géza Gimnázium színész szakképzésének tizenöt másodéves tanulója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását