2024. május 2. - Zsigmond
A méltán népszerű, Kökény Attilával beszélgettünk, aki annak ellenére, hogy már húsz éve zenei pályán mozog, csak most kezd igazán ismertté válni a Megasztár 5-nek köszönhetően.
2010. október 9. szombat 19:49 - Kancsár Edina
Korban és személyiségben is elég színes a palettája a versenyzőknek. Hogy érzed magad a házban?

Kökény Attila
Kökény Attila több mint húsz éves zenei múltat tudhat maga mögött, előbb tanult meg énekelni, mint zenélni. Feleségének és gyermekeinek is szeretne bizonyítani. Az első élő műsor alkalmával, Sárköz Lilivel került össze, akit könnyedén le is győzött.

Miközben a színpadon úgy tűnt, hogy Attila felhőtlenül örül a továbbjutásának, belül azért egy picit vérzett a szíve. A népszerű fiatalember ugyanis – mint később kiderült – saját unokahúgával kellett megküzdenie azért, hogy régen dédelgetett álma valóra válhasson.
Jól, ez egy nagyon jó csapat! Mondjuk, nem sokat vagyunk a házban. Naponta csak néhány órát töltünk együtt, de akkor jókat szoktunk énekelgetni meg gitározgatni.

Te kivel vagy egy szobában?

Andreasszal.

Ti választhattátok ki, hogy kivel szeretnétek együtt lakni?

Igen. Ennek az az előzménye, hogy a Vígszínházban Andreas, Gino és én együtt énekeltünk, ott ismertük meg mindannyian egymást. Gino sajnos kiesett, de mi azóta nagyon jó haverok lettünk, ezért költöztünk közös szobába.

Látom, téged is kicsit átalakítottak a fodrászok. Hogy tetszik ez az új, fiatalos haj?

Kezdem megszokni. De egyébként tetszik és tényleg fiatalosabb, mint volt.

Hogy viseled a családodtól való távolságot: a gyerekeknek nagyon hiányzol?

Hát nem jól, nagyon hiányoznak a gyerekek és a feleségem is. Tegnap volt egy kis szabadidőm, akkor idejött a család és elmentünk sétálni együtt, mert a gyerekek már elég rosszul viselik a hiányomat. Persze ettől függetlenül, nagyon támogatnak, mert tudják, most erre tettem fel az életemet.

Ha jól tudom, épp az idősebb gyerekeid neveztek be a versenybe.

Igen, ők regisztráltak a Megasztárba és most is teljes mértékben támogatnak, minden szombatra ők készítik a transzparenseket is. De a kicsi azért már jobban örülne, ha hazamennék. (nevet)

A kritikákban és a fórumokban mindig kiemelnek téged az egyedi stílusod miatt. A Váradi Roma Caféhoz is szoktak hasonlítani, miért van ez szerinted?

Azért mert az éjszakai bárzene, amit közel húsz éve csinálok, nagyon hasonlít az ő stílusukhoz. Az emberek másként látják ezt, nem biztos, hogy a stílusom egyedi, azonban azt mondhatom, én tényleg szívből énekelek.

Soha nem utánoztam senkit, talán ezért jön át jól a nézőknek, amit csinálok. Amikor kapok egy dalt, azt mindig próbálom saját magamra formálni… Örömmel hallom, ha sokan úgy gondolják, ezzel sikerült egyedivé tennem az adott dalt.

És a dalokat mindig kapjátok, vagy ti is választhattok?

Le kellett írnunk egy listában a kedvenc magyar és külföldi dalainkat és azok közül választanak. De az is előfordul, hogy teljesen új dalt kapunk. Egyébként nagyon rendesek, mert mielőtt megkapjuk az új dalt, mindig felhívnak bennünket és átbeszéljük a dolgokat.

És milyenek a próbák: mindenkivel külön foglalkoznak?

Vannak közös énekóráink is, akkor ha közös dalt próbálunk, de egyébként mindenki külön van beosztva ének és táncórákra. Tehát elsősorban külön-külön foglalkoznak velünk.

A külvilággal még nem nagyon érintkeztek, de a sajtó már hetek óta érdeklődik felőletek. Hogy viseled ezt a nyüzsgést?

Jól, nekem nagyon tetszik ez az egész. Jó érzés, amikor foglalkoznak az emberrel. Először még egy kicsit szokatlan volt, de már egész jól hozzászoktam. (nevet)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását