2024. május 17. - Paszkál

Nyárbúcsúztató Pestszentlőrincen

Kemencés sütés, íjászverseny és pálinkabemutató mellett koncertek, főzőverseny és tűzijáték is szórakoztatja a közönséget a 11. Szeptember Fesztiválon szeptember 3. és 5. között a pestszentlőrinci Bókay-kertben.
2010. augusztus 28. szombat 18:54 - HírExtra
A rendezvényen fellép egyebek mellett a Neoton Família, Caramel, Tabáni István, Jamie Winchester, a Váradi Roma Café, Tóth Gabi, a Vegas Showband, Roy és Ádám, a Gesarol, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán.

A Csík János festőművész alkotásait bemutató kiállítás szombaton délelőtt nyílik a Tükörteremben, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége országjáró kampánybuszával érkezik a fesztiválra - közölte Mikola Margit kommunikációs vezető.

A Magyar Bogarasok Klubja jóvoltából az érdeklődők találkozhatnak a legöregebb és a legfiatalabb Volkswagennel, különlegességekkel és klasszikusokkal, megtekinthetik a leg-leg-leg vetélkedőt, ahol a többi között a legkisebb kormánykereket, a leghangosabb kipufogót, a legdíszesebb és a legmesszebbről jött bogarat keresik.

Szombaton honanyák, színészek, sportolók főznek: fakanalat ragad Pécsi Ildikó, Koncz Gábor, Bencze Ilona és Maros Gábor, Gyarmati István zeneszerző, valamint a PLER kézilabdacsapata, Imre Géza olimpiai bajnok, Kökény Bea és barátai. A főzőversenyen a kerület német testvérvárosának csapata is részt vesz, amelynek tagja egyebek mellett a rodingi alpolgármester és a bajor tartományi kormány államtitkára.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy a világ legkisebb embere, a 65 centiméteres Tóth István a világ legnagyobb bográcsában főz. Desszertként a közönség a világrekordnak szánt 470 kilós óriás somlói galuskából falatozhat. Aki nem kedveli a pörköltet, az Ízek utcájában lángost, rétest, helyben sült házi süteményeket és különböző nemzetiségi ételeket kóstolhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását