2024. május 3. - Tímea, Irma

"A csillagok állása is kedvező volt"

A HírExtra szavazásából az derült ki, hogy a volt megasztárosok közül olvasóink szívéhez Ruzsa Magdi áll a legközelebb. Ennek kapcsán felkerestük őt és megkérdeztük, hogy mi népszerűségének a titka.
2010. szeptember 26. vasárnap 13:09 - Kancsár Edina
A Megasztár egyértelműen felforgatta az életedet. Milyen érzés nézni a műsor ötödik szériájának versenyzőit?

Ruzsa Magdi
Rúzsa Magdi 1985. november 28-án született a vajdasági Verbász városban. Magdi kisgyerekkorától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, a Madness-hez. 2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert.
Szerettem nézni a castingot is, és most is, amikor a tehetségekre kerül a sor. Én mindent ennek a műsornak köszönhetek, abszolút jó emlékeim vannak és nagyon szerettem ott lenni. Mindig jó érzéssel gondolok vissza. Rengeteget izgultam és szerettem volna minél tovább bent maradni a versenyben. Életem legizgalmasabb percei voltak akkor. Egyébként az előző szériát is néztem, és ha időm engedi, most is végig követni fogom a műsort.

Hogyan gondolsz vissza a szárnypróbálgatásokra és a kezdeti sikerekre?

Nagyon nagy boldogság volt megnyerni a versenyt, ezzel egy álom teljesedett be az életemben. Azonnal belecsöppentem a legnagyobb pörgésbe, de nem bántam, mert mindig is erre vágytam. Szerettem volna ezt megélni, és boldog vagyok, hogy ez azóta is tart.

Mi a véleményed a mostani versenyzőkről?

Még az igazi verseny nem kezdődött el, az majd csak ezután jön.

Biztos rengeteg izgalommal és nehézséggel jár egy ilyen megmérettetés: Milyen tanácsokkal látnád el az új indulókat?


Nem szeretnék tanácsokat osztogatni, mert az a legfontosabb, hogy az ember mindig önmagát tudja adni.

Készítettünk egy szavazást, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink melyik volt megasztárost látnák legszívesebben viszont az új műsorban, és te nyertél. Milyen érzés, hogy négy év elteltével is ennyire népszerű vagy?

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megtartani azt, amit négy éve kaptam a közönségtől. Számomra az a legfontosabb, hogy soha ne felejtsem el, hogy honnan jöttem, és kemény munkával, kitartással a színpadon állhassak hosszú éveken át.

Fogsz szerepelni vendégelőadóként a Megasztárban?

Természetesen igen, hiszen számomra is fontos, hogy még mindig számíthatok az ott dolgozó emberek szeretetére és nagyon szívesen állok ismét a „megasztár” színpadára.

A népzene és a neved, szorosan összeforr, ennek ellenére mégis más stílusban énekelsz. Melyik zenei stílus áll hozzád a legközelebb?

Legközelebb hozzám a rock zene áll, de ez nem azt jelenti, hogy más stílusokban nem érzem jól magam. Fontos, hogy az ember több dologban is kipróbálja önmagát.

2010-ben megjelent a Gábriel című dalod, mely hatalmas siker lett. Szerinted az egyedi dél-szláv hangzásvilágnak vagy a már megalapozott népszerűségednek köszönhető az újabb siker?

Egy dal sikeréhez sok minden szükséges. A Gabriel esetében, szerintem még a csillagok állása is kedvező volt. Ez egy zseniális dal, ami azt a kultúrát hozza el, amiben felnőttem, másrészről a rádiók is szívesen játszották szerencsére. A muzsika és a szöveg egyaránt többrétegű, misztikus és romantikus, aminek a kiemelkedő szövegvilágát Geszti Péter alkotta meg.

A Glamour díjátadón megválasztottak az év énekesének. Van esetleg még valami kitűzött cél előtted, amit nem értél el?

Az ember előtt mindig vannak célok. Én különösen szeretek nagyot álmodni, hogy nyújtózkodni kelljen ahhoz, hogy elérjem.

2009-ben megkaptad a magyar állampolgárságot. Mennyiben változtatta meg ez az életedet?

Számomra ez érzelmi kérdés volt, túl azon, hogy most már nem kell vízumot kérnem, ha például Londonba szeretnék utazni. A családom is nagyon boldog volt, hiszen hosszú idő után, végre van egy magyar állampolgár a családban.

Ennyi elfoglaltság mellett mikor és hogy jut időd a családoddal találkozni?

Amikor van egy pici szabadidőm, akár két-három nap, és úgy érzem, hogy látnom kell őket, akkor hazautazom. Nincs messze, csak kétszázötven kilóméter. A nyári koncert turnék alkalmával ennél sokkal hosszabb távokat  is megteszünk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását