2024. május 3. - Tímea, Irma

BKV-döbbenet: a vétlen sofőrt kirúgják, a síboló vezéreket nem

Aki százmilliókat felvesz, meg kifizet a BKV-nál, az a helyén maradhat, de aki mentőt és rendőrt hív magához és nem szeretné eltussolni megverését, azt azonnal kirúgják presztízsveszteség miatt.
2009. augusztus 10. hétfő 17:49 - Pénzes Dávid
A BKV felső szintjein tomboló botrányokról már eleget tudunk. Ám nem csak itt lehet felháborító esetekbe botlani. A HírExtra egy nemrég rendkívül furcsán kirúgott buszsofőrrel beszélgetett.

Az MTI híre
Összeverekedett a BKV két buszsofőrje pénteken az 5-ös busz rákospalotai végállomásán, egyiküket kórházba vitték. Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a két sofőr között a szolgálat átadása-átvétele miatt alakult ki szóváltás, majd dulakodni kezdtek. Egyikük könnyebben megsérült. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője úgy fogalmazott, hogy a tettlegességig fajuló vita magánjellegű volt. Az egyik BKV-alkalmazottat kórházba vitték. A cég vizsgálatot indít.
Az eset még július 31-én, pénteken történt, mikor - az akkori hírek szerint - két buszsofőr az 5-ös busz rákospalotai végállomásán összeverekedett, majd mindkettőt kirúgták. A gond csak az, hogy a hírekben szereplő információk sok helyen tévesek.

A Távirati Iroda két alapvető tévedést is közölt: az egyik a BRFK sajtóügyeletesének nyilatkozata, mely szerint a szolgálat átadás-átvétele miatt alakult ki a konfliktus. A HírExtrának nyilatkozó - megtámadott - buszsofőr viszont elmondta, semmi köze nem volt agresszív kollegájához, neki semmi alapja nem volt az ő buszán tartózkodni.

A vétlen sofőr éppen átadta volna a buszt az utána jövő hölgy kolleginának, mikor az amúgy egész nap kötözködő buszvezető belekötött. (Mint megtudtuk, a delikvens már reggel a munkafelvételnél agresszívan viselkedett: mindenkibe belekötött, hogy miként parkol, milyen színű inget vett fel stb.) Az esetnél tehát nem átadás-átvételről volt szó, hanem munkakörön kívül eső hajbakapásról. Igaz, ez olyan súlyos következményekkel járt, hogy a csupán védekező sofőrt a mentők fejsérüléssel és agyrázkódással szállították kórházba.



Ordibált, őrjöngött

„Mikor átadtam volna a járművet a következő kollegának feljött a buszra, és elkezdte szidni az anyámat, a gyerekeimet. Erre fogtam az embert és letoltam a buszról, majd becsuktam az ajtót. De ő lent folytatta, ordibált, őrjöngött. Így nem lehet váltást csinálni, ezért aztán leszálltam, és mondtam, hogy távozzon, hiszen neki semmi féle keresnivalója nem volt ott. Ekkor mint a cséphadaró nekem esett. Én már a helyszínen elismertem, hogy védekezés közben bizony én is visszacsaptam” - mondta el a buszvezető.

A HírExtrának nyilatkozó sofőr szerint Madák Pál, a BKV szolgálatvezetője azért tette lapátra, mert Madákot megkereste Kende Péter, forgalmi osztályvezető, aki azt mondta „ha törik, ha szakad, ezt a két embert mindenképpen ki kell rúgni”. A sofőrt megkérték, hogy ne tegyen feljelentést se a BKV, se az őrá támadó kollega ellen, hanem intézzék el kapun belül.

Hétfőn már előtte volt a „közös megegyezéssel” aláírásra váró szerződésbontás. Mint elmondta, ezt úgy íratták alá vele, hogy azt mondták, a másik sofőr is megtette már és így jár a legjobban. Erről később kiderült, hogy nem igaz: a verekedős kollega a jogsegély szolgálathoz fordult. Ez számára akár kétmillió forintot is jelenthet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 16. 21:21
Mindnn cég ilyen szemét.A dolgozónk kell észnél lenni,és nem elfogadni,az efféle javaslatokat.Feltéve,ha igaza van.
Bodor
2009. augusztus 12. 11:50
Persze, hogy könnyen kirúgnak mindenkit,hiszen ezek az emberek, csak csicskák,van belőlük bőven.De okos ,diplomatikus csalókból, már kevesebben,ezek nem osztogatnak lefelé, csak felfelé.
novaklaszlo56
2009. augusztus 11. 23:44
Ja! Úgy tűnik, tőlük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását