2024. április 24. - György

Újra megvédetté nyilvánították az egri kórházat

Újra megvédettnek nyilvánították az egri kórházat a "kórházvédők" a csütörtökön Egerben tartott nagygyűlésen, mivel szerintük a vagyonkezelési tenderen nyertes HospInvest a megadott, szeptember 1-i határidőig nem kap engedélyt a kórház működtetésére.
2008. augusztus 28. csütörtök 18:34 - Hírextra
Az eredetileg július 1-re tervezett átvétel után szeptember 1-vel sem tudja átvenni az intézményt a HospInvest Zrt. - közölte Pócs Alfréd, a "kórházvédő bizottság " tagja, magyarázatul hozzáfűzve, értesüléseik szerint az illetékes népegészségügyi hatóság immár másodszor "dobta vissza" kiegészítésre a működési engedélyért beadott kérelmet.

Mindez a "kórházvédők" szerint azt jelenti, hogy a HospInvest nyilatkozatai ellenére nincs meg az intézmény működtetéséhez elegendő szakdolgozói létszám - tette hozzá.Pócs Alfréd a továbbiakban kétségbe vonta a HospInvest korábbi bejelentését, miszerint az intézmény 721 aláírt szerződéssel rendelkezik.

Mint mondta, ezt alátámasztja, hogy a cég újabb 60 nap haladékot kért a Heves Megyei Közgyűléstől az intézmény működtetésének átvételére.A továbbiakban kifogásolta, hogy a népegészségügyi szolgálatnak mind az érdekképviseletek, mint az orvosi kamara, mind az egri városi önkormányzat jelezték, hogy ellenőrizni kívánják a HospInvest által közölt adatokat, ám ezt nem tették számukra lehetővé.

Szerintük jogtalanul, ezért fellebbeznek a határozat ellen és akár bíróságra is mennek jogaik biztosításáért - mondta Pócs Alfréd.Mánya Kristóf, a Magyar Orvosi Kamara titkára, a "kórházvédő bizottság" tagja arról szólt, hogy a HospInvest orvostoborzást folytat országszerte, mint mondta, sikertelenül.

Ugyanakkor tolmácsolta a kamara hivatalos véleményét, miszerint az az orvos, aki Egerbe szerződik, azt kockáztatja, hogy a testület etikai bizottsága elé kerül. A kamara ugyanis a kórházat védett intézménnyé nyilvánította - jelentette ki a titkár.

Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének intézményi vezetője cáfolta, hogy 40 egri civil szervezet állt ki a HospInvest mellett. Ezzel kapcsolatban idézte Bárdos Ferencnek, az Egri Civil Kerekasztal vezetőjének levelét, aki szerint csupán néhány szervezet 40 képviselője tett ilyen nyilatkozatot.

Deák Gábor, a HospInvest elnöke az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni az elhangzottakra.
A Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén dönt arról, hogy megadja-e a 60 nap haladékot a HospInvestnek, amely előzőleg 20 évre nyerte el pályázaton az intézmény vagyonkezelésének jogát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását