2024. április 29. - Péter

67 százalékon áll a Fidesz

A Fidesz kétharmados többséget szerezne, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások - olvasható a TÁRKI az MTI-hez szerdán eljuttatott közvélemény-kutatásában. A biztos szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága jelenleg 67 százalékon á
2007. november 28. szerda 17:38 - Hírextra
A TÁRKI novemberi pártpreferencia-kutatásai szerint csak a két nagy párt jutna be a Parlamentbe. A biztos szavazó pártválasztók négy százaléka adná voksát az SZDSZ-re, kettő százaléka pedig az MDF-re.

Az előző hónaphoz képest nem történt jelentős változás a pártok támogatottságában.
Az 1.000 fő megkérdezésén alapuló, a 18 éves, vagy annál idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében stabil: júliusban 35, szeptemberben 34, októberben 33 százalék volt, míg novemberben 35. Az MSZP támogatói tábora a teljes lakosság körében jelenleg 13 százalék, szeptemberben 16, októberben pedig 15 volt.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 54 százaléka venne részt biztosan. Szeptemberben ez az arány 50 százalék volt, októberben pedig 53.

A TÁRKI adatfelvétele 2007. november 9-e és 21-e között zajlott. Az egész népességre vonatkozó becsült arányok statisztikai hibája 95 százalékos megbízhatósággal nem több, mint 3,1 százalék.
A Medián november 21-én közzétett felmérése szerint a választani tudó biztos szavazók között a Fidesz népszerűsége 64 százalékon, az MSZP-é 26 százalékon áll.

A Századvég és a Forsense november 19-én megjelentetett közvélemény-kutatása szerint az elkötelezett szavazók változatlan választói aktivitása mellett (41 százalék) módosultak az erőviszonyok a biztos szavazó pártválasztók körében. Míg a Fidesz támogatottsága három százalékponttal emelkedett, s jelenleg 61 százalékon áll, az MSZP támogatottsága ugyanennyit csökkent, s így most 28 százalékpontos értéket mutat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását