2024. április 29. - Péter

Hajdú Péter: Csak politikus ne legyen a lányom!

Jött, látott és fenekestül felforgatta szülei életét: Hajdú Péter felesége, Sarka Kata egészséges kislánynak adott életet. Hajdú Noémi ugyan még csak egy napos, de az apja már a diplomát is a kezébe képzeli – a HírExtra Hajdú Péterrel beszélgetett.
2009. február 16. hétfő 19:29 -

Hajdú Péter apa lett! Egyesek szerint ezzel nagy az esély, hogy végre benő a sokszor bohém tévés feje lágya. Mások amondóak, a Frizbi és a Névshowr műsorvezetője túl sokat dolgozik ahhoz, hogy az apai teendőit teljes odaadással elláthassa. Melyik félnek van igaza? A HírExtra alábbi interjújából talán kiderül!

Gratulálunk a kislányához! Hajdú Péter köztudottan egy munkamániás személyiség, de milyen lesz apaként? Hogyan fogja összeegyeztetni a gyermeknevelést a munkával?

Átértékelem a prioritásokat, Noémi születésével a legfontosabbá természetesen a család vált. Más is ezt tenné: nekem is át kell alakítanom a sorrendet. Eddig is sokat dolgoztam, és ezután is sokat fogok, viszont megpróbálom jobban beosztani az időmet. Az első azonban Kata és a gyermekem, Noémi.

Hasonlít az apjára? Az egész magyar sajtó kíváncsi a kislányára, mikor mutatja meg a fényképét?

Egy jó darabig nem fogja látni a magyar sajtó a kislányomat, pár hónapig nem szeretnénk a fényképét viszontlátni az újságok címlapjairól. Ez a közös döntésünk volt Katával.

Közös lesz a nevelés is. Segít esetleg majd ebben valaki? A nagyszülőknek mi lesz a szerepük Noémi életében?

A kislányom felnevelése csak rám és a páromra tartozik, ebben tehát nem fog senki segíteni – nem is engednénk. Másban azonban szívesen vesszük a szüleink segítségét. A fürdetésben például édesanyám és Kata édesanyja is besegít majd, felváltva járnak majd esténként. Ráadásul az orvos is rendszeresen látogatni fog minket, hetente legalább háromszor – ezt azonban majd még megbeszéljük vele.

Kik lesznek a keresztszülei a kislánynak?

Keresztanyukája már van is Noéminek, Tornóczky Anita, egykori műsorvezető társam örömmel vállalta el a felkérést.

Vérbeli profinak ismerjük, ugyanakkor sokszor a bohém Hajdú Péter is előbújik Önből. Mennyiben változtatja meg a személyiségét az apaság?

A munkámat ezután is teljes erőbedobással fogom végezni. Maximalista vagyok, a munkában nem ismerek tréfát. Nem fogok ezután sem rosszabb interjúkat készíteni. Tehát biztos vagyok benne, hogy nem fog a produkcióim rovására menni az, hogy apa lettem.

Azért mégiscsak megnövekedett egy személlyel a Hajdú-család…

Természetesen a kislányom érkezéséhez kell idomulnom nekem is. Többet leszek otthon, korábban fogok kelni. Eddig ugyanis általában úgy alakult a napirendem, hogy kilenc előtt nem terveztem megbeszéléseket, nyolc-kilenc körül keltem fel. Sokszor ugyanis akár éjfélig is vágtunk előtte való este. Ezt most átértékelem, és korábban fogok kelni – így akár a fürdetésre is hazaérhetek.

Néhány fürdetés, és szempillantás alatt felnő a gyerek. Mit szólna hozzá, ha ő is a médiát, televíziózást választaná Önhöz hasonlóan?

Fogalmam sincs, hogy tizennyolc-húsz év után hol fog tartani Magyarországon a televíziózás, vagy úgy általában a média. De bármit is szeretne majd, mindenben maximálisan támogatni fogom. Azonban lesznek elvárásaim is: szerezzen diplomát, legyen nyelvvizsgája! Utána lehet bármi, ha ügyvéd akar lenni, akkor ügyvéd lesz, ha orvos, akkor orvos. Persze a média is benne van a pakliban. Semmilyen irányba nem fogom őt orientálni, talán egyetlen kikötésem van: politikus ne nagyon legyen! Persze addigra akár a magyar közélet is megváltozhat. S félreértés ne essék, nem nézem le a szakmunkásokat, csak jobban szeretném, ha valamilyen szakmunka helyett a diplomát választaná majd…

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2009. február 16. 20:09
Én pedig remélem a kicsi az anyjára fog ütni. Csak olyan ne legyen,mint az apja. Az már előnyére fog válni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását