2024. április 22. - Csilla, Noémi
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Januárban végre ismét Budapesten a megújult Delain

A sok milliós online hallgatottsággal bíró, több mint 20 éve alapított Delain tavaly robbant be ismét, Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal. A holland szimfonikus metal zenekar hamarosan Budapesten is fellép: január 27-én játszanak a Barba Negra Blue Stage-en, a svájci Illumishade társaságában.
2024. január 11. csütörtök 14:09 - HírExtra

A 2023-as Delain album fő dalszerzője ezúttal is az alapító billentyűs, Martijn Westerholt. A Dark Waters igazi mérföldkő az együttes pályafutásában, hiszen ez az első kiadvány, amelyen már a „klasszikus” felállás visszatért dobosa és gitárosa, Sander Zoer és Ronald Landa játszik, míg basszusgitárosként Ludovico Cioffi, énekesként pedig a lenyűgöző hangú Diana Leah mutatkozik be.

A Dark Waters a 2020-as, slágerlistás Apocalypse & Chill lemezt követte. Az albumon a Delainre jellemző szimfonikus betétek mellett újragondolt, kifinomult hangzásra számíthatunk. A dalokat hallgatva filmzenés, pop hatások ugyanúgy érezhetők, mint a mindent elsöprő heavy metal energia. Diana énekét a finom dallamok és erőteljes vokálok egyaránt jellemzik, néhány dalban pedig Paolo Ribaldini és Marko Hietala (ex-Nightwish) is feltűnik vendégénekesként. 

A Delain január 27-én játszik majd a Barba Negra Blue Stage-en, előttük pedig egy svájci modern metal csapat, az Illumishade is bemutatkozik. A Fabienne Erni énekesnő által 2019-ben indított csapat különleges, érzelmes dallamokkal veszi körbe a modern metal zenei alapokat, és a jól sikerült debütáló album után most februárban adja ki Another Side Of You című új nagylemezét. 

Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását