2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elektromos rollerek kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Virágkorukat élik az elektromos rollerek, és ez valószínűleg a közeljövőben is így lesz, ugyanis egy olyan járműről van szó, amely egyszerre sportos, kényelmes és hasznos kiegészítője a mindennapoknak.
2023. január 13. péntek 09:03 - HírExtra

Gyerekkorunk rollereitől az elektromos rollerekig

Mindenki emlékszik a kiskorában hajtott rollerekre, amelyek egyszerre nyújtottak nagyszerű élményt és egyben le tudták vezetni a gyerekek energiáit is. Napjainkban továbbra is igen közkedveltek a hagyományos gyerekrollerek, amely termékcsoport pár éve kiegészült a felnőtteket megcélzó elektromos változatokkal.

A BestMarkt webáruház elektromos roller kínálata bőséges választékot nyújt mindazoknak, akik választ keresnek egy problémás kérdéskörre, a mindennapi közlekedésük megoldására. Az elektromos roller tulajdonképpen a hagyományos roller motorizált változata, amelyben egy akkumulátor biztosítja, hogy meghatározott időn keresztül képesek legyünk erőkifejtés nélkül folyamatos, a sétához vagy kerékpározáshoz képest gyorsabb sebességgel eljutni egyik helyről a másikra.

Hogyan válasszunk elektromos rollert?

Ha megvan a kiválasztott weboldal, ahol széleskörű a kínálat, mint pl. a BestMarkt esetében, akkor szűkíteni kell a további lehetőségeinket, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy tisztában legyünk egy elektromos roller felépítésével.

Ha tudjuk, hogy nagyobb távokat, több kilométeres útszakaszokat kell átszelnünk, akkor a roller teljesítménye lesz az elsődleges szempont a kiválasztásban. Fontos, hogy magas minőségű, nagy teljesítményű motorral és ehhez kapcsolódóan hasonló paraméterekkel rendelkező akkumulátorral felszerelt rollert válasszunk.

Nagyon lényeges a roller terhelhetősége. Általában mindegyik felnőtt darab 100-120 kg-nyi terhelésre van tervezve, de természetesen ettől erősebb típusok is elérhetők a piacon. Fontos ennek betartása, hiszen a jármű szerkezetének a rovására is mehet, ha nem a testsúlyhoz megfelelő rollert vásároljuk.

Könnyű kezelhetőség és szállítás

Főleg hölgyek esetében fontosak ezek a szempontok. Vannak a piacon már összecsukható típusok is, érdemes ezekkel szemezgetni. Az ilyen rollereket szállítani is könnyebb. A súly nem csupán a teherbírás, hanem magának a rollernek a súlya esetében is befolyásoló tényező lehet.

Vásárlás előtt át kell még azt is gondolni, hogy hányan fogják ezt a kis járművet használni. Ha csak a vásárló egyedül, akkor csakis az ő testméretéhez, azaz súlyához és magasságához kell igazodni. Amennyiben viszont más családtag is fog rollerezni, akkor a legnehezebb embert kell figyelembe venni és testsúlyához 15-20 kg-ot még hozzáadni. Magasabb embernek pedig értelemszerűen magasabb eszközt kell vásárolni.

Végül, de nem utolsósorban a főbb tényezők között kell megemlíteni az árszintet is. Fontos a megfelelő ár-érték arány, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy egy járműről van szó, ahol az elsődleges a biztonság, így érdemes invesztálni egy minőségi elektromos rollerbe.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását