Elektromos rollerek kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Virágkorukat élik az elektromos rollerek, és ez valószínűleg a közeljövőben is így lesz, ugyanis egy olyan járműről van szó, amely egyszerre sportos, kényelmes és hasznos kiegészítője a mindennapoknak.

Gyerekkorunk rollereitől az elektromos rollerekig

Mindenki emlékszik a kiskorában hajtott rollerekre, amelyek egyszerre nyújtottak nagyszerű élményt és egyben le tudták vezetni a gyerekek energiáit is. Napjainkban továbbra is igen közkedveltek a hagyományos gyerekrollerek, amely termékcsoport pár éve kiegészült a felnőtteket megcélzó elektromos változatokkal.

A BestMarkt webáruház elektromos roller kínálata bőséges választékot nyújt mindazoknak, akik választ keresnek egy problémás kérdéskörre, a mindennapi közlekedésük megoldására. Az elektromos roller tulajdonképpen a hagyományos roller motorizált változata, amelyben egy akkumulátor biztosítja, hogy meghatározott időn keresztül képesek legyünk erőkifejtés nélkül folyamatos, a sétához vagy kerékpározáshoz képest gyorsabb sebességgel eljutni egyik helyről a másikra.

Hogyan válasszunk elektromos rollert?

Ha megvan a kiválasztott weboldal, ahol széleskörű a kínálat, mint pl. a BestMarkt esetében, akkor szűkíteni kell a további lehetőségeinket, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy tisztában legyünk egy elektromos roller felépítésével.

Ha tudjuk, hogy nagyobb távokat, több kilométeres útszakaszokat kell átszelnünk, akkor a roller teljesítménye lesz az elsődleges szempont a kiválasztásban. Fontos, hogy magas minőségű, nagy teljesítményű motorral és ehhez kapcsolódóan hasonló paraméterekkel rendelkező akkumulátorral felszerelt rollert válasszunk.

Nagyon lényeges a roller terhelhetősége. Általában mindegyik felnőtt darab 100-120 kg-nyi terhelésre van tervezve, de természetesen ettől erősebb típusok is elérhetők a piacon. Fontos ennek betartása, hiszen a jármű szerkezetének a rovására is mehet, ha nem a testsúlyhoz megfelelő rollert vásároljuk.

Könnyű kezelhetőség és szállítás

Főleg hölgyek esetében fontosak ezek a szempontok. Vannak a piacon már összecsukható típusok is, érdemes ezekkel szemezgetni. Az ilyen rollereket szállítani is könnyebb. A súly nem csupán a teherbírás, hanem magának a rollernek a súlya esetében is befolyásoló tényező lehet.

Vásárlás előtt át kell még azt is gondolni, hogy hányan fogják ezt a kis járművet használni. Ha csak a vásárló egyedül, akkor csakis az ő testméretéhez, azaz súlyához és magasságához kell igazodni. Amennyiben viszont más családtag is fog rollerezni, akkor a legnehezebb embert kell figyelembe venni és testsúlyához 15-20 kg-ot még hozzáadni. Magasabb embernek pedig értelemszerűen magasabb eszközt kell vásárolni.

Végül, de nem utolsósorban a főbb tényezők között kell megemlíteni az árszintet is. Fontos a megfelelő ár-érték arány, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy egy járműről van szó, ahol az elsődleges a biztonság, így érdemes invesztálni egy minőségi elektromos rollerbe.