2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mi is az a tájhotel?

Ez a viszonylag új fogalom egy olyan szállásstílusra utal, amely beleolvad a környezetébe, ezzel mintegy felhívva a figyelmet az őt körbevevő természeti szépségekre. Így a tájhotelek környezetbarát technikák és anyagok felhasználásával, a környezet nagyfokú tiszteletben tartásával épülnek. Egyszerű, organikus kialakításuk inkább beleolvad a helyi domborzatba, mintsem megváltoztatná azt.
2022. október 26. szerda 13:00 - HírExtra

Jellemzően védett területeken és elszigetelt, kivételes természeti szépségű helyeken találhatóak, lehetővé téve a látogatók számára, hogy elszakadjanak a mindennapoktól, újra kapcsolatot teremtsenek a természettel, és alaposan kiélvezzék a lélegzetelállító környezetet. Hasonlóképpen, a világszerte híres online kaszinókhoz, így például a https://www.bemybet.com/hu/foci-fogadas/, címen működő oldalhoz, amik szintén arra adnak lehetőséget, hogy az ember elmeneküljün a mindennapi rohanás elől.

Látogasson el e lélegzetelállító tájhotelek egyikébe szerte a világon, hogy elmeneküljön a városból és megtapasztalja a természetet a maga teljességében!

1. Uruguay – Sacromonte Landscape Hotel

A MAPA építésziroda által tervezett uruguayi Sacromonte Landscape Hotel tizenhárom előregyártott acélépülete szinte eltűnni látszik Maldonado vadregényes hegyvidékén. Minden egyes elegáns, modern faházat a természet veszi körül: a falak tükörsima üveggel és szépen elrendezett fa szeletekkel borítottak, beleolvadnak a környezetbe. A táj valódi megtapasztalását privát, kör alakú medencék biztosítják. 

Ugyanakkor a belső térben a sötét helyi kő, a tölgyfa falpanelek és a csodálatos, padlótól a mennyezetig érő ablakok azt az egyedülálló érzést keltik, mintha teljesen elmerülnénk a természetben. Félúton Punta del Este és José Ignacio között ez a lenyűgöző természeti szentély vadregényes rétekkel, új szőlőültetvényekkel és forrásvizű víztározókkal 100 hektáron terül el.

2. Svédország – Bergaliv Landscape Hotel

Bergaliv az egyetlen hely Észak-Svédországban, ahová nyugodt, természetközeli nyaralásra érdemes menni. Bár a szálloda még csak tervezési fázisban van, a cél az, hogy a vendégek a természettel való eggyé válás érzését tapasztalhassák meg. A Stockholmban élő építész, Hanna Michelson felel a szálloda négy épülete közül az első kialakításáért. 

A Loft House egy 33 láb magas, fával burkolt épület, amelyet két személy számára tervezett „menedékhelyként” terveztek egy korábbi sípályán cölöpökre állítva, hogy zavartalan kilátást biztosítson a környező fák lombkoronáira és az alatta elterülő Ljusnan folyó völgyére anélkül, hogy bármilyen környezeti kárt okozna. A nyers, természetes anyagokból készült és berendezett, földies, minimalista belső terek a skandináv építészeti hagyományok előtt tisztelegnek, és harmonikusan illeszkednek a környező erdei környezetbe

3. Spanyolország – VIVOOD Landscape Hotel

Az Alicante lélegzetelállító Guadalest-völgyének szívében fekvő VIVOOD Landscape Hotel vendégei számára kompromisszumok nélküli kényelemmel teli autentikus élményt kínál. A szálloda ötvözi a természeti szépséget, a legmodernebb dizájnt és a fenntarthatóságot. Az előkelő, csak felnőtteknek szóló menedékhely 25 különálló szobával rendelkezik, amelyek mindegyike elegáns, környezetbarát, előre gyártott egység, panorámás zuhanyzóval, minibárral és padlótól a mennyezetig érő ablakokkal, amelyek akadálytalan kilátást nyújtanak a mögötte elterülő vadregényes tájra. 

A spanyol építész, Daniel Mayo világos fehér falakkal és szürke kerámiacsempepadlóval tervezte a kabinokat. A deluxe apartmanok pezsgőfürdővel és saját külső teraszokkal is rendelkeznek. A VIVOOD gyönyörű fine dining étterme egészséges ételeket kínál, amelyek teljes egészében regionális biotermékekből készülnek, ezzel is támogatva a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

4. Norvégia – Juvet Landscape Hotel

A Juvet, Európa első tájhotele a norvég erdőkben, Andalsnes fjord melletti nyugati falucska közelében található. Gyönyörű természeti menedékhely, amely beleolvad a vadregényes, drámai környezetbe. A Jensen & Skodvin építészek által tervezett figyelemre méltó, modernista torony a kultikus Ex Machina című film helyszínéül szolgált. A környező tájba illeszkedő kilenc stílusos faházban mindenkit szeretettel várnak. Mindegyik hét üvegkockából, úgynevezett tájkamrából és két, hagyományos norvég madárházból áll.

Az egyik egységből a másik felé nyíló kilátások a folyótól a hegyekig mindent megörökítenek, aminek segítségével szoros személyes kapcsolatot alakíthatunk ki a külső természeti környezettel. Míg a sötét betonból készült, a folyó melletti talajba vájt wellnessrészlegben szabadtéri pezsgőfürdő, gőzfürdő és nyitott kandallóval ellátott pihenőhelyiség található, addig a hagyományos ételeket a gyönyörűen felújított ősi pajtában szolgálják fel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását