Mi is az a tájhotel?

Ez a viszonylag új fogalom egy olyan szállásstílusra utal, amely beleolvad a környezetébe, ezzel mintegy felhívva a figyelmet az őt körbevevő természeti szépségekre. Így a tájhotelek környezetbarát technikák és anyagok felhasználásával, a környezet nagyfokú tiszteletben tartásával épülnek. Egyszerű, organikus kialakításuk inkább beleolvad a helyi domborzatba, mintsem megváltoztatná azt.

Jellemzően védett területeken és elszigetelt, kivételes természeti szépségű helyeken találhatóak, lehetővé téve a látogatók számára, hogy elszakadjanak a mindennapoktól, újra kapcsolatot teremtsenek a természettel, és alaposan kiélvezzék a lélegzetelállító környezetet. Hasonlóképpen, a világszerte híres online kaszinókhoz, így például a https://www.bemybet.com/hu/foci-fogadas/, címen működő oldalhoz, amik szintén arra adnak lehetőséget, hogy az ember elmeneküljün a mindennapi rohanás elől.

Látogasson el e lélegzetelállító tájhotelek egyikébe szerte a világon, hogy elmeneküljön a városból és megtapasztalja a természetet a maga teljességében!

1. Uruguay – Sacromonte Landscape Hotel

A MAPA építésziroda által tervezett uruguayi Sacromonte Landscape Hotel tizenhárom előregyártott acélépülete szinte eltűnni látszik Maldonado vadregényes hegyvidékén. Minden egyes elegáns, modern faházat a természet veszi körül: a falak tükörsima üveggel és szépen elrendezett fa szeletekkel borítottak, beleolvadnak a környezetbe. A táj valódi megtapasztalását privát, kör alakú medencék biztosítják. 

Ugyanakkor a belső térben a sötét helyi kő, a tölgyfa falpanelek és a csodálatos, padlótól a mennyezetig érő ablakok azt az egyedülálló érzést keltik, mintha teljesen elmerülnénk a természetben. Félúton Punta del Este és José Ignacio között ez a lenyűgöző természeti szentély vadregényes rétekkel, új szőlőültetvényekkel és forrásvizű víztározókkal 100 hektáron terül el.

2. Svédország – Bergaliv Landscape Hotel

Bergaliv az egyetlen hely Észak-Svédországban, ahová nyugodt, természetközeli nyaralásra érdemes menni. Bár a szálloda még csak tervezési fázisban van, a cél az, hogy a vendégek a természettel való eggyé válás érzését tapasztalhassák meg. A Stockholmban élő építész, Hanna Michelson felel a szálloda négy épülete közül az első kialakításáért. 

A Loft House egy 33 láb magas, fával burkolt épület, amelyet két személy számára tervezett „menedékhelyként” terveztek egy korábbi sípályán cölöpökre állítva, hogy zavartalan kilátást biztosítson a környező fák lombkoronáira és az alatta elterülő Ljusnan folyó völgyére anélkül, hogy bármilyen környezeti kárt okozna. A nyers, természetes anyagokból készült és berendezett, földies, minimalista belső terek a skandináv építészeti hagyományok előtt tisztelegnek, és harmonikusan illeszkednek a környező erdei környezetbe

3. Spanyolország – VIVOOD Landscape Hotel

Az Alicante lélegzetelállító Guadalest-völgyének szívében fekvő VIVOOD Landscape Hotel vendégei számára kompromisszumok nélküli kényelemmel teli autentikus élményt kínál. A szálloda ötvözi a természeti szépséget, a legmodernebb dizájnt és a fenntarthatóságot. Az előkelő, csak felnőtteknek szóló menedékhely 25 különálló szobával rendelkezik, amelyek mindegyike elegáns, környezetbarát, előre gyártott egység, panorámás zuhanyzóval, minibárral és padlótól a mennyezetig érő ablakokkal, amelyek akadálytalan kilátást nyújtanak a mögötte elterülő vadregényes tájra. 

A spanyol építész, Daniel Mayo világos fehér falakkal és szürke kerámiacsempepadlóval tervezte a kabinokat. A deluxe apartmanok pezsgőfürdővel és saját külső teraszokkal is rendelkeznek. A VIVOOD gyönyörű fine dining étterme egészséges ételeket kínál, amelyek teljes egészében regionális biotermékekből készülnek, ezzel is támogatva a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

4. Norvégia – Juvet Landscape Hotel

A Juvet, Európa első tájhotele a norvég erdőkben, Andalsnes fjord melletti nyugati falucska közelében található. Gyönyörű természeti menedékhely, amely beleolvad a vadregényes, drámai környezetbe. A Jensen & Skodvin építészek által tervezett figyelemre méltó, modernista torony a kultikus Ex Machina című film helyszínéül szolgált. A környező tájba illeszkedő kilenc stílusos faházban mindenkit szeretettel várnak. Mindegyik hét üvegkockából, úgynevezett tájkamrából és két, hagyományos norvég madárházból áll.

Az egyik egységből a másik felé nyíló kilátások a folyótól a hegyekig mindent megörökítenek, aminek segítségével szoros személyes kapcsolatot alakíthatunk ki a külső természeti környezettel. Míg a sötét betonból készült, a folyó melletti talajba vájt wellnessrészlegben szabadtéri pezsgőfürdő, gőzfürdő és nyitott kandallóval ellátott pihenőhelyiség található, addig a hagyományos ételeket a gyönyörűen felújított ősi pajtában szolgálják fel.