2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Momentum előbb ébredt, mint a kormány?

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a rezsicsökkentett gáz átlagát innentől kezdve fűtőértékben adják meg. Úgy tűnik, a Momentum már előbb gondolt erre.
2022. augusztus 23. kedd 16:07 - HírExtra

Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője már augusztus 4-én felhívta rá az Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelmét, hogy az eltérő fűtőérték miatt a dél-békésiek sokkal rosszabbul járhatnak a rezsicsökkentett átlag meghatározásánál – erre a képviselő emlékeztetett a Facebookján.

Sebők Éva augusztus 4-én írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez, ma ennek köszönhetően is jelentették be, hogy a rezsinövelés részletszabályait úgy módosítják, hogy az alacsonyabb fűtőértékű gázt kapó területeket ne érje hátrány.

A Momentum politikusa kiemelte, nem érti, hogyan lehet az, hogy a probléma sokkal előbb jutott neki eszébe, mint egy egész minisztériummal dolgozó Palkovics Lászlónak, illetve a helyi fideszes képviselőnek: 

„Őszintén nem értem, hogy 12 év kormányzás után miért nekem kell ilyesmire felhívnom Palkovicsék a figyelmét arra, hogy nem azonos a fűtőérték az ország minden területén. Azt pedig végképp nem értem, hogy mit csinál a térség Fideszes országgyűlési képviselője, hogyan nem veszi észre az ilyen, az általa elméletileg képviselt térségben élők érdekeit súlyosan sértő kormányzati hibákat.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását