2024. március 19. - József, Bánk

Törvénytelenül kampányolt a fideszes

A budafoki időközi önkormányzati képviselő-választáson a Fidesz jelöltje mindössze 10 szavazattal, alig 1 százalék különbséggel nyert, miközben a kerület fideszes polgármestere, Karsay Ferenc törvénytelenül, több alkalommal az önkormányzat felületein, a lakosságot egyoldalúan tájékoztatva kampányolt a Fidesz jelöltje mellett.
2022. augusztus 11. csütörtök 13:03 - HírExtra

Havasi Gábor, a fővárosi közgyűlés momentumos tagja legfrisseb Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a Fővárosi Választási Bizottság elfogadta a Momentum indoklását, és megállapította, hogy a választási kampányban sérült a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, illetve a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelménye, szerdán pedig a Kúria elutasította a polgármester fellebbezését.

Karsay védekezésében azt állította, hogy az önkormányzat Facebook-oldalán közzétett, az önkormányzat logójával, az önkormányzat sajtófőnökének szereplésével készített "polgármesteri fogadóóra" című videójában nem polgármesterként, hanem a Fidesz kerületi elnökeként nyilatkozott... "Vicces érvelés, a bírókat sem győzte meg" – írja Havasi Gábor.

"Karsay Ferenc szerint alaptalanul rágalmaztuk, de már jogerős papírja van róla: a Kúria szerint is törvénytelenül kampányolt" – zárul a bejegyzés.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását