A Momentum előbb ébredt, mint a kormány?

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a rezsicsökkentett gáz átlagát innentől kezdve fűtőértékben adják meg. Úgy tűnik, a Momentum már előbb gondolt erre.

Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője már augusztus 4-én felhívta rá az Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelmét, hogy az eltérő fűtőérték miatt a dél-békésiek sokkal rosszabbul járhatnak a rezsicsökkentett átlag meghatározásánál – erre a képviselő emlékeztetett a Facebookján.

Sebők Éva augusztus 4-én írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez, ma ennek köszönhetően is jelentették be, hogy a rezsinövelés részletszabályait úgy módosítják, hogy az alacsonyabb fűtőértékű gázt kapó területeket ne érje hátrány.

A Momentum politikusa kiemelte, nem érti, hogyan lehet az, hogy a probléma sokkal előbb jutott neki eszébe, mint egy egész minisztériummal dolgozó Palkovics Lászlónak, illetve a helyi fideszes képviselőnek: 

„Őszintén nem értem, hogy 12 év kormányzás után miért nekem kell ilyesmire felhívnom Palkovicsék a figyelmét arra, hogy nem azonos a fűtőérték az ország minden területén. Azt pedig végképp nem értem, hogy mit csinál a térség Fideszes országgyűlési képviselője, hogyan nem veszi észre az ilyen, az általa elméletileg képviselt térségben élők érdekeit súlyosan sértő kormányzati hibákat.”