2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A WPC kerítések telepítése házilag is megoldható, de ezekre figyelj!

Napjaink egyik slágerterméke a WPC, amiből már nemcsak teraszburkolatot építhetünk, hanem kerítést is telepíthetünk, akár házi kivitelezésben is, azonban van néhány dolog, amire figyelmet kell fordítani a tökéletes végeredmény érdekében.
2022. május 18. szerda 15:55 - HírExtra

Rohanó életünkben a modern kerítésekkel szembeni legfőbb igényünk a gondozásmentesség, továbbá az egyszerű telepíthetőség. A WPC kerítések mindkét kritériumnak megfelelnek, így közkedveltségük érthető. A kivitelezéshez azonban nem árt némi rutin, valamint a telepítési útmutatók tanulmányozása, az abban leírtak pontos betartása. 

Mi a WPC, és milyen előnyös tulajdonságai vannak?

A faőrleményből és újrahasznosított műanyagból adalékanyagokkal magas hőmérsékleten, nagy nyomással préselt WPC panelek egyesítik a fő összetevők előnyös tulajdonságait. A Mi kerítésünk minőségi WPC kerítésrendszerei a magas fatartalomnak köszönhetően gyönyörű, esztétikus fahatású megjelenést és karbantartásmentességet biztosítanak.

A fa-műanyag kompozit anyag kinézete a fáé, tartóssága a műanyagé. Emiatt a rugalmas WPC panelek 

- nem repednek, 

- nem törnek, 

- nem rohadnak el nedves környezetben sem, 

- nem fakulnak a napsugárzás hatására,

- ellenállóak a gombákkal és

- a kártékony rovarokkal szemben. 

Gondozásmentes WPC kerítések 

A WPC teraszburkolatként már bizonyított, és most kerítés alapanyagként indul világhódító útjára. Akár új kerítés építésén töröd a fejed, akár meglévő kerítésedet újítanád meg, a széles színválasztékban, többféle felülettel kapható WPC kerítéselemek tökéletes és változatos megoldást jelenthetnek. 

A WPC kerítések óriási előnye a hagyományos fakerítésekkel szemben 

- a gondozásmentesség, ezeket ugyanis nem kell évente csiszolni, festeni,

- a könnyű megmunkálhatóság - egyszerű famegmunkáló eszközökkel alakíthatók,

- az UV- és vízálló, valamint szálkamentes felület.

WPC kerítésrendszerek telepítése

Többféle típusú kerítésrendszer található a szaküzletek kínálatában, attól függően, hogy mennyire szeretnél belátást engedni a járókelőknek, szomszédoknak. Ha szeretnéd teljesen kizárni a kíváncsi tekinteteket, akkor válaszd a zárt kerítésrendszereket.

Tervezésnél számolni kell az extrém időjárási anomáliákkal, széllökésekkel is. 

A fogadófelületnek alkalmasnak kell lennie a WPC panelek rögzítésére. A telepítésnél figyelembe kell venni a kerítéselemek súlyát, megengedett maximális fesztávolságát, amely alátámasztással természetesen növelhető, továbbá biztosítani kell a megfelelő hőtágulást. Ennek mértéke 2-3 mm/folyóméter, és a profilok hosszirányú furatokkal történő kialakításával garantálható. Hiányában a hőtágulás az elemek púposodását, hasasodását, törését okozza. A kerítéselemeket fixen rögzíteni nem szabad, illetve hárompontos rögzítés esetén csak a középsőt fixálhatod, a két szélsőt nem.

A WPC kerítéspanelek kiváló megoldást jelentenek előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően minden olyan helyen, ahol az esztétikum miatt faburkolatban gondolkodnál.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását