A WPC kerítések telepítése házilag is megoldható, de ezekre figyelj!

Napjaink egyik slágerterméke a WPC, amiből már nemcsak teraszburkolatot építhetünk, hanem kerítést is telepíthetünk, akár házi kivitelezésben is, azonban van néhány dolog, amire figyelmet kell fordítani a tökéletes végeredmény érdekében.

Rohanó életünkben a modern kerítésekkel szembeni legfőbb igényünk a gondozásmentesség, továbbá az egyszerű telepíthetőség. A WPC kerítések mindkét kritériumnak megfelelnek, így közkedveltségük érthető. A kivitelezéshez azonban nem árt némi rutin, valamint a telepítési útmutatók tanulmányozása, az abban leírtak pontos betartása. 

Mi a WPC, és milyen előnyös tulajdonságai vannak?

A faőrleményből és újrahasznosított műanyagból adalékanyagokkal magas hőmérsékleten, nagy nyomással préselt WPC panelek egyesítik a fő összetevők előnyös tulajdonságait. A Mi kerítésünk minőségi WPC kerítésrendszerei a magas fatartalomnak köszönhetően gyönyörű, esztétikus fahatású megjelenést és karbantartásmentességet biztosítanak.

A fa-műanyag kompozit anyag kinézete a fáé, tartóssága a műanyagé. Emiatt a rugalmas WPC panelek 

- nem repednek, 

- nem törnek, 

- nem rohadnak el nedves környezetben sem, 

- nem fakulnak a napsugárzás hatására,

- ellenállóak a gombákkal és

- a kártékony rovarokkal szemben. 

Gondozásmentes WPC kerítések 

A WPC teraszburkolatként már bizonyított, és most kerítés alapanyagként indul világhódító útjára. Akár új kerítés építésén töröd a fejed, akár meglévő kerítésedet újítanád meg, a széles színválasztékban, többféle felülettel kapható WPC kerítéselemek tökéletes és változatos megoldást jelenthetnek. 

A WPC kerítések óriási előnye a hagyományos fakerítésekkel szemben 

- a gondozásmentesség, ezeket ugyanis nem kell évente csiszolni, festeni,

- a könnyű megmunkálhatóság - egyszerű famegmunkáló eszközökkel alakíthatók,

- az UV- és vízálló, valamint szálkamentes felület.

WPC kerítésrendszerek telepítése

Többféle típusú kerítésrendszer található a szaküzletek kínálatában, attól függően, hogy mennyire szeretnél belátást engedni a járókelőknek, szomszédoknak. Ha szeretnéd teljesen kizárni a kíváncsi tekinteteket, akkor válaszd a zárt kerítésrendszereket.

Tervezésnél számolni kell az extrém időjárási anomáliákkal, széllökésekkel is. 

A fogadófelületnek alkalmasnak kell lennie a WPC panelek rögzítésére. A telepítésnél figyelembe kell venni a kerítéselemek súlyát, megengedett maximális fesztávolságát, amely alátámasztással természetesen növelhető, továbbá biztosítani kell a megfelelő hőtágulást. Ennek mértéke 2-3 mm/folyóméter, és a profilok hosszirányú furatokkal történő kialakításával garantálható. Hiányában a hőtágulás az elemek púposodását, hasasodását, törését okozza. A kerítéselemeket fixen rögzíteni nem szabad, illetve hárompontos rögzítés esetén csak a középsőt fixálhatod, a két szélsőt nem.

A WPC kerítéspanelek kiváló megoldást jelentenek előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően minden olyan helyen, ahol az esztétikum miatt faburkolatban gondolkodnál.