2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Adomány az Ötletfának

Az Ötletfa Tanodában Hódmezővásárhelyen már évek óta önállóságra, aktív társadalmi szerepvállalásra és egyéni készségeik kibontakoztatására, fejlesztésére ösztönzik a hátrányos helyzetű fiatalokat. Az önkéntes lelkészek most adománnyal segítették őket.
2022. április 13. szerda 09:32 - HírExtra

 Az Ötletfa elnevezés egy rövidítés is, azt jelenti: “összefogás a telepen élő fiatalok aktivizálásáért”.

A vásárhelyi Ötletfa Tanodában dolgozók a fiatalok támogatása, informálása mellett nagy figyelmet fordítanak a különböző önsegítő módszerek megismertetésére, valamint a hátrányos helyzetűek társadalmi aktivizálására. A tanoda kiemelt feladata még a rászoruló gyermekek szociális kompetenciáinak a fejlesztése, annak megtanítása, hogy a szabadidőt hogyan töltsék el hasznosan, valamint, hogy csökkentse az iskolai lemorzsolódást.

Ám hiába képezik a lassan felnőtté cseperedő gyermekeket, ha otthon a szülőnek nincs mindig elég pénze ennivalóra. Emiatt éppen időben érkezett a szcientológia önkéntes lelkészektől az a nagyjából egy tonna adomány, melyet az Ötletfa Tanoda 30 fiatalja és a családjaik kaptak meg. A fővárosból Hódmezővásárhelyre eljuttatott adomány főként tartós élelmiszert, főzési alapanyagokat tartalmazott, de került az adománycsomagokba sonka, zöldség, gyümölcs, édességek és csokitojás is, hogy méltó módon ünnepelhessék meg a Húsvétot azok a fiatalok, akik épp most próbálnak kitörni a szegénységből.

Az Ötletfa Tanoda szívesen fogadja bárki támogatását!

Ha egy egészségesebb, boldogabb társadalmat akarunk megteremteni, akkor a gyerekek megfelelő képzésével és támogatásával kell elkezdeni, és ez csak sokak aktív összefogásával valósulhat meg.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását