2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orbán egyre cikibb Nyugaton

Interjút készített a 444.hu Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal, aki jelenleg az Európai Parlament egyik alelnöke, korábban pedig a Merkel-kormány igazságügyi minisztere is volt.
2022. március 9. szerda 07:36 - HírExtra

„Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?” – tette fel kérdését a német szociáldemokrata politikus. Katarina Barley azt is kimondta: nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai közpénzt lopnak.

Barley az interjúban beszélt többek közt arról, hogy „(…) nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják.

Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét – hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?”

Azt is mondta, „az is nyilvánvaló, hogy a jogállamisági ügyekben illetékes biztosok, Didier Reynders és Vera Jourová is nagyon határozottan szorgalmazták a mechanizmus korábbi indítását, de végül semmi sem történt. Kell, hogy ennek legyen valamilyen oka, és ha az említett alku lenne az, akkor azt szégyenteljesnek tartanám.”

Szerinte azért kellett Orbánnak a gyermekvédelminek nevezett törvény, hogy „felépíthesse a hazugságát, hogy minden a homoszexuálisok miatt van”.

A szociáldemokrata politikus szerint a magyar kormány „egyetlen célja, hogy minden ellenőrzés alól kivonja magát”.

Magyarországon belül már mindent lebontottak, ami korlátozhatná a hatalmat: a sajtót, a számvevőszéket, az ombudsmant, mindent politikai ellenőrzés alatt tartanak. És most az európai ellenőrzéstől is meg akarnak szabadulni”

Közben az uniós politikában egyre inkább elszigeteliődik Orbán Viktor. Az ukrán háború teljesen átformálta a korábbi szövetségeket, még a nagy barát Lengyelország is elfordult a magyar miniszterelnöktől. Már a világossá vált, hogy az ukránok megsegítésében leginkább lengyel–cseh–szlovák egység van, Magyarország más utat jár.

Lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja is, mert szerinte védhetetlen a kormány álláspontja a háború ügyében Orbán Viktor helyett a román miniszterelnökkel van egy hullámhosszon. 

Forrás: 444.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását