2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Orbán miatt veszélyben a gazdák"

Az Orbán-kormány korrupciója veszélybe sodorta gazdálkodó családok és mezőgazdasági vállalkozások tízezreinek megélhetését - állítja az Egységben Magyarországért szövetség.
2022. február 19. szombat 12:20 - HírExtra

Az ellenzék közleménye: 

'Az Európai Unió Bírósága kimondta: alkalmazható a jogállamisági mechanizmus, melynek működésbe lépésekor hazánk elesik az EU-s forrásoktól. A döntés mögött az húzódik meg, hogy Európa megelégelte a mértéktelen lopást, és nem hajlandó tovább finanszírozni a fideszes kiváltságosok gazdagodását. Ezzel azonban nem csak ők járnak rosszul, mások mellett a magyar agrárium sem jut forráshoz. Így már idén elmaradhatnak a területalapú támogatások kifizetései, de a meghirdetett AKG-s pályázatok kifizetéseiről is lemondhatnak a termelők. 

Hazánkban a mezőgazdasági fejlesztések szinte teljes egészében EU-s forrásból valósultak meg, ahogy az állatjóléti és egyéb támogatások is. Az ágazat szereplőinek megélhetése mellett veszélybe került a teljes magyar élelmiszerellátás. Kijelenthető tehát, hogy az Orbán-rezsim korrupciója, a mintagazdaságokon keresztüli nyilvánvaló uniós pénzlenyúlás, a fideszes képviselők korrupciós ügyei a teljes mezőgazdaság, élelmiszeripar és ezen keresztül minden magyar számára súlyos válságot idézett elő.

Az áprilisban felálló új nemzeti egységkormány első lépése lesz kivizsgálni a rendszerszintű korrupciót és elszámoltatni a tolvajokat, valamint haladéktalanul megkezdeni a tárgyalásokat az Európai Unióval. A hazánknak járó források befagyasztásának feloldása és az ország gyarapodása tehát a kormányváltáson múlik. Erről is döntünk április 3-án! Legyen Magyarország mindannyiunké!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását