2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Áfacsökkentést akar az MSZP

2022-ben is folytatódni fog a brutális drágulás – csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját! - írja közleményében az MSZP.
2022. január 3. hétfő 13:35 - HírExtra

Korózs Lajos közleménye: 

Tavaly novemberben 14 éves rekordot döntött az infláció és szakértők szerint idén is folytatódni fog a drágulás, ami miatt az élelmiszerárakban akár két számjegyű emelkedés is várható. A Fidesz a tétlenségével azt érte el, hogy a kormányzása alatt rengeteg embernek már luxust jelent egy szelet margarinos kenyér. 

Az üzletekben brutális drágaság tombol, soha nem volt ilyen gyenge a forint, elértéktelenedik a fizetés, a nyugdíj, így azok emelése is csak akkor ér valamit, ha nem veszíti el az értékét. Az MSZP ezért elvárja, hogy a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tegyen hatékony lépéseket azért, hogy a forint megőrizze a vásárlóerejét! 

Meg kell fékezni az inflációt, mert a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él és számukra az árak drasztikus emelkedése már mindennapi kihívást jelent. A kormánypárti politikusok is tudják, hogy a magyar fizetések nem elegendőek a tisztes megélhetéshez, 12 évig mégsem csináltak semmit. Cinikusan nézték az alacsony fizetéseket, és szó nélkül adták a megalázóan kevés nyugdíjat. A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára. 

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal. 

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen! 

A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! Azonban ismerjük a Fideszt, ezért ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti a garanciát, mert az Egységben Magyarországért Szövetség csökkenteni fogja az élelmiszerek áfáját

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását