2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: áfacsökkentés kell

Elmélkedés helyett csökkenteni kell Európa legmagasabb áfáját! – írta közleményében Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, reagálva Varga Mihály pénzügyminiszter keddi nyilatkozatára.
2021. október 19. kedd 13:09 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Varga Mihály nem tudja, hogy mennyire lesznek tartósak az áremelkedések, ugyanakkor szerinte „arra kell felkészülni, hogy nehezebb lesz a korábbi tartományba visszatuszkolni az inflációt”. Úgy tűnik azonban, hogy a pénzügyminiszter nem kedveli a nehéz munkát, ugyanis a kormány meg sem próbál gátat vetni a drágulásnak.

Kilencéves csúcsra ért az infláció, drasztikusan emelkednek az élelmiszerárak, újabb és újabb rekordokat döntenek az üzemanyagárak, a forint árfolyama pedig mélyrepülésben van. Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal. 

Varga Mihálynak az elmélkedés helyett végre cselekednie kellene! Ha nincs ötlete arra, hogy mit lehetne csinálni az infláció ellen, segítünk: a kormány ne nyerészkedjen az egyre nehezebben élő magyar embereken!

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket!  Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását