2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Cigány nyelven tartanak misét

Lovári nyelvű szentmise és közösségek szentségimádása is szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) csütörtöki programjában.
2021. szeptember 9. csütörtök 11:47 - HírExtra

 A Hungexpón a reggeli ima után John Onaiyekan nigériai bíboros tart katekézist. Ezt Mary Healy amerikai teológus, a Pápai Biblikus Bizottság tagjának tanúságtétele követi.
    
A fél 12-kor kezdődő szentmisén liturgikus keretek között első alkalommal hangzik el a lovári nyelvű mise. A Le Devleske (Istennek) című, a szentmise állandó, a hívek által énekelt részeit tartalmazó zenemű létrejöttét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére Lakatos György hegedűművész koordinálta, a zeneszerző Oláh Patrik Gergő.
    
A délutáni fakultációk között szerepel Székely János szombathelyi megyés püspök előadása a cigánypasztorációról és Massimo Camisasca, a reggio emilia-guastallai egyházmegye püspökének Az olasz papok vértanúsága a 2. világháború után című előadása.
    
Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.
    
Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.
    
Este hét órától a Szent István-bazilikában az országban működő nagyobb közösségek, lelkiségi mozgalmak tartanak közös, kétórás szentségimádást, amelyen gregorián dallamok, taizéi dalok és népszerű dicsőítő énekek hangzanak el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását