2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Drótkötélpálya épül Názáretnél

Drótkötélpályás kabinos felvonót építenek az evangéliumi zarándokúthoz Názáret és a Tábor-hegy alsó lejtői közé Izraelben - jelentette a helyi média.
2017. szeptember 5. kedd 16:03 - HírExtra
 

Az izraeli kormány vasárnap hagyta jóvá a keresztény hívők számára különösen fontos emlékhelyek drótkötélpályás összekötésének tervét. Elkészülte után többszemélyes, zárt kabinokban lehet majd átlibegni a felfüggesztett járművekkel a két végpont között.

Az egymillió sékeles (mintegy 75 millió forintos) beruházásból létrejövő libegő része lesz a már 2011-ben létrehozott evangéliumi zarándokútnak, amely Jézus kétezer évvel ezelőtti útvonalát járja végig.
A keresztény hagyomány szerint a Názárettől keletre, mintegy hét kilométerre lévő, 588 méter magas Tábor-hegy Jézus színeváltozásának,a protestáns szóhasználat szerint Krisztus megdicsőülésének helye.

A turisztikai minisztérium a kabinos felvonóval növelni szeretné a túlnyomó többségében zsidók lakta Felső-Názáret látogatottságát és a Názáretbe irányuló idegenforgalmat. A tárca adatai szerint az Izraelbe látogatók harminc százaléka tekinti meg Názáretet, és harminchat százaléka zarándokol el a Galileai-tengerhez, izraeli nevén a Kineret tóhoz, ahol a hagyomány szerint Jézus az igéit hirdette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását