2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hűtlen kezelés a XXII. kerületben?

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja és budafoki jelöltje, valamint Kerekes Gábor a párt budafok-tétényi képviselője feljelentést tettek különösen nagy értékű hűtlen kezelés ügyében a XXII. kerületi rendőrkapitányságon a budafoki Ipartestület székháza körüli kétes ügyek miatt.
2021. augusztus 24. kedd 14:01 - HírExtra

Az ügy múlt héten került nyilvánosságra, amikor Tóth Endre korábbi posztjában leírta, hogyan juttatott 100 millió forint közpénzt a budafok-tétényi önkormányzat az Ipartestületnek egy olyan ingatlanért, amit 30 évig nem is használhat. A feljelentés szerint az önkormányzatot akár 197 millió forintos kár is érhette, míg Jurás László, a Fideszhez átállt ellenzéki képviselő szervezete nagyon jól jár a kétes ügyletekkel.

Bár látszólag ajándékba kapta az önkormányzat az Ipartestület székházát, mégis közel 100 millió forint értékben fizetett ki összegeket és engedett el adósságot a Jurás László vezette Budafok-Tétényi Általános Ipartestületnek, és hozzájárult ahhoz is, hogy 30 évre egy Jurás ügyvezetésével működő cég (IMMO Kft.) használhassa a székházat.

Az ügy előzménye volt, hogy a 2019-es önkormányzati választáson Karsay Ferenc fideszes polgármester elvesztette a többségét a képviselő-testületben. Ekkor kötött szövetséget a két ex-szocialista képviselő mellett Jurás Lászlóval, az Ipartestület elnökével is, aki az ellenzéki pártok támogatásával jutott be a képviselő-testületbe.

A korábbi években az önkormányzat és az Ipartestület még perben álltak egymással az Ipartestület székháza ügyében. A gyanú szerint a felek megállapodtak, hogy Jurás szavazatáért cserébe megszüntetik a pert, és Karsay az önkormányzatnak jelentős vagyoni hátrányt okozó szerződésekkel “hálálja meg” Jurás támogatását.

Tóth Endre szerint: „Tűrhetetlen, hogy a budafok-tétényi fideszes vezetés szavazatvásárlásra használja az adóforintjainkat, és az önkormányzat számára előnytelen szerződésekkel és 100 millió forint kifizetésével csábítja magához az ellenzék megvásárolható tagjait.”

A budafok-tétényi képviselő szerint „napnál is világosabb, hogy Jurás-pénz kifizetésének lehetünk tanúi a székházügy kapcsán, az ellenzék elárulásának bérét fizetik ki a mi kontónkra.” Tóth szerint a „Momentum nem tűri a korrupciót, és azért dolgozik, hogy az emberek által befizetett adó felelős módon, átláthatóan legyen elköltve. Aki pedig lenyúlja a közös vagyonunkat, az feleljen a tetteiért az igazságszolgáltatás előtt.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását