2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kilenc súlyemelőnk szerezhet kvalifikációt

Hét női és két férfiversenyző alkotta magyar válogatott vesz részt a súlyemelők szombaton rajtoló és jövő vasárnap záruló moszkvai Európa-bajnokságán, amely egyike a tokiói olimpia előtti kvalifikációs pontszerző viadaloknak.
2021. április 1. csütörtök 12:24 - HírExtra

A kontinensversenyt eredendően tavaly tavasszal tartották volna az orosz fővárosban, ám a koronavírus-járvány miatt több ízben is elhalasztották. Jóllehet a pandémia Oroszországban sem ért még véget, a házigazdák a szükségesnek ítélt óvintézkedések életbe léptetésével az Eb ez év áprilisi megrendezése mellett döntöttek, miután 40 ország sportági szövetsége megerősítette: indítja emelőit Moszkvában. A versenyek 10 női és 10 férfi kategóriában zajlanak, előbbiekben 179-en, utóbbiakban 182-en neveztek.
    
Az Eb-re a tatai edzőtáborban készülő csapatban helyet kapott a tokiói olimpiai részvétel kiharcolására a magyar súlyemelők közül gyakorlatilag egyedüliként esélyes Nagy Péter (plusz 109 kg), a szegediek korábbi Eb-bronzérmes erős embere, aki nevezési eredménye alapján az első tíz között végezhet az orosz fővárosban.
    
Az országos bajnokok sorát felvonultató női együttes legfiatalabb tagja a 19 éves Árva Cintia (59 kg), a 2018-as ifjúsági olimpián negyedik kecskeméti emelő, a korelnök pedig a maga 38 esztendejével Szuromi Tímea (81 kg), a BKV Előre Európa-bajnoki 8. helyezett sportolója.
    
Haragos Attila szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott az MTI-nek a tatai előkészületekről, kiemelve, hogy többen is remek edzéseredményeket értek el, így például Árva Cintia 95 kilóval saját junior országos csúcsánál (94 kg) jobbat lökött, Nagy Péter pedig elbánt a 220 kilogrammal, ami biztató a kontinensviadal előtt.
    
"Az elvárás az a válogatottakkal szemben, hogy az Európa-bajnokságon minél inkább közelítsék meg, sőt ha lehet, javítsák tovább egyéni legjobbjukat. Hogy aztán ez mit ér helyezésben, majd kiderül az egyes súlycsoportok küzdelmeinek végeztével" - mondta a kapitány.
    
A hétvégi Eb-rajton még egyik magyar sem érdekelt, a válogatottból leghamarabb Árva mutatkozik be, őt hétfőn szólítják versenydobogóra.  
    
A magyarok menetrendje:  

nők:

hétfő, 59 kg: Árva Cintia (Kecskeméti TE)
szerda, 71 kg: Mitykó Veronika (Békéscsabai SSZSE)
csütörtök, 76 kg: Horváth Laura (BKV Előre SC)
péntek, 81 kg: Szuromi Tímea (BKV Előre SC)
szombat, 87 kg: Boros Viktória (Haladás VSE)
vasárnap, plusz 87 kg: Gyürüs Barbara (Haladás VSE), Bazsó Bianka (Baranyai SE)

férfiak:

szerda, 81 kg: Kmegy Máté (Kecskeméti TE)
vasárnap, plusz 109 kg: Nagy Péter (Szegedi LSK)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását