2021. július 28. - Szabolcs

Hajózásban szerezhetünk újabb olimpiai kvótát

A vitorlázó Nacra 17-es hajóosztály utolsó olimpiai helyéért száll harcba vasárnaptól a Lanzarote Winter Series elnevezésű nemzetközi versenyen Virág Flóra és Molnár Dávid.
2021. március 19. péntek 14:29 - HírExtra

A vegyes párosokat felvonultatót katamaránok esetében hasonló a helyzet, mint a Gyapjas testvéreknél volt az egy hete befejeződött 470-es világbajnokságon: egyetlen ötkarikás részvételi jog talál gazdára. Ám amíg Gyapjaséknál ennek megszerzésére jó esély mutatkozott, és végül az éremfutamot megnyerve alig maradtak le a kvótáról, addig a Virág, Molnár kettősnek nagy bravúrra lenne szüksége a tokiói utazáshoz. A 2018-ban junior vb-hatodik páros a magyar szövetség honlapja szerint hat ország csapataival harcol az egyetlen helyért a Kanári-szigeteken.
    
Az utolsó európai kontinentális selejtező a Nacra 17 esetében eredetileg tavaly a genovai világkupa lett volna, de a koronavírus-járvány miatti halasztás és többszöri módosítás után a Lanzarote Winter Seriest jelölték ki, amely a 49-eseknek is kvótaszerző viadal - ebben az osztályban nincs magyar egység. Virág Flóráék február óta a helyszínen készülnek.
    
Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van. Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban, melyre még Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, ő testvérével, Jonatánnak válogatózik az ötkarikás játékokért.
    
Szörfben Cholnoky Sára olimpiai kvótás, Gádorfalvi Áron pedig visszalépések esetén készülhet hetedik olimpiájára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását